Yıl: 1996 Cilt: 18 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 31 - 38 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım

Öz:
Bir buhar sıkıştırmalı soğutma veya ısı pompası sisteminin tasarımında doğrusal olmayan denklemler elde edilir. Bu sistemlerin en uygun şekilde tasarlanması, elde edilen denklemlerin çözümüne bağlıdır. Bu makalede örnek bir su soğutma sistemi ele alınarak tasarım denklemleri elde edilmiştir. Bu denklemlerin çözümü Newton-Raphson ve önerilen bir yöntem ile yapılmış, yöntemlerin kullanılması ile elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: Mühendislik, Deniz Mühendislik, Elektrik ve Elektronik Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği Mühendislik, Makine Endüstri Mühendisliği Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test Fizik, Matematik Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri

An approach for design of cooling systems and heat pumps

Öz:
Non-linear equations are obtained in the design of the vapour-compression cooling system or heat pump. The best design of these systems depends on the solution of the equations obtained. A water cooling system has been treated in this paper. The non-linear equations of the system have been obtained by writing the mass, energy and other equations for the entire or some part of the cooling systems. An algorithm and Newton-Raphson's method have been used to solve these equations. The solutions obtained by using two different methods have been compared.
Anahtar Kelime:

Konular: Mühendislik, Deniz Mühendislik, Elektrik ve Elektronik Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği Mühendislik, Makine Endüstri Mühendisliği Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test Fizik, Matematik Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA SARAÇ H, UYSAL Ü, SOZBIR N, YİĞİT K (1996). Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. , 31 - 38.
Chicago SARAÇ Halil İbrahim,UYSAL ÜNAL,SOZBIR NEDIM,YİĞİT K. Süleyman Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. (1996): 31 - 38.
MLA SARAÇ Halil İbrahim,UYSAL ÜNAL,SOZBIR NEDIM,YİĞİT K. Süleyman Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. , 1996, ss.31 - 38.
AMA SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. . 1996; 31 - 38.
Vancouver SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. . 1996; 31 - 38.
IEEE SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K "Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım." , ss.31 - 38, 1996.
ISNAD SARAÇ, Halil İbrahim vd. "Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım". (1996), 31-38.
APA SARAÇ H, UYSAL Ü, SOZBIR N, YİĞİT K (1996). Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi, 18(1), 31 - 38.
Chicago SARAÇ Halil İbrahim,UYSAL ÜNAL,SOZBIR NEDIM,YİĞİT K. Süleyman Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi 18, no.1 (1996): 31 - 38.
MLA SARAÇ Halil İbrahim,UYSAL ÜNAL,SOZBIR NEDIM,YİĞİT K. Süleyman Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi, vol.18, no.1, 1996, ss.31 - 38.
AMA SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi. 1996; 18(1): 31 - 38.
Vancouver SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım. Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi. 1996; 18(1): 31 - 38.
IEEE SARAÇ H,UYSAL Ü,SOZBIR N,YİĞİT K "Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım." Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi, 18, ss.31 - 38, 1996.
ISNAD SARAÇ, Halil İbrahim vd. "Soğutma sistemleri ve ısı pompalarının dizaynı için bir yaklaşım". Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi 18/1 (1996), 31-38.