Yıl: 2017 Cilt: 22 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 72 - 75 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu

Öz:
İş kazaları Adli tıp'ın resmi bilirkişilik hizmetini sunduğu önemli bir alandır. Farklı şehirlerde bulunan mahkemeler tarafından anabilim dalımızdan iş kazası geçiren üç şahsın bu olay sebebi ile oluşabilecek maluliyet oranı ve iş görmezlik süresi hususlarında rapor hazırlanması istenmiştir. Şahısların muayenesinin yapılması ve tıbbi evrakının tetkik edilmesinden sonra üç olgumuzda da iş kazası sonucu üst ekstremitede yaralanma meydana geldiği anlaşılmıştır. Olgularımızdan birinde el parmaklarının amputasyonu, diğer olgularda sinir hasarı ve hareket kısıtlılığı tespit edilmiştir. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan iş kazaları; iş gücü kaybına, maddi zarara, kalıcı sakatlıklara ve ölümlere sebep olabilmektedir. Bu tip kazalarda üst ekstremite travmaları sık görülmekte olup karakteristik yaralanma bulguları mevcuttur. Bu çalışmada; adli rapor hazırlayan ve bilirkişilik görevini yürüten adli tıp uzmanlarının, iş kazalarının karakteristik yaralanma bulguları ve iş kazaları ile ilgili adli tıbbi rapor hazırlanmasının önemi konularına dikkatinin çekilmesi amaçlanmıştır
Anahtar Kelime:

Konular: Adli Tıp

Upper Extremity Injuries Due to Work Accidents in Work Accident Disability Assessments: Three Case Reports

Öz:
Industrial accident is an area that forensic specialists expertise on. The courts in different cities asked for reports about three injury cases due to industrial accidents from our department of forensic medicine. Each report should include the disability rate and the duration of unfunctionality.The history and physical examination of each case revealed the diagnosis of upper extremity injury due to industrial accident. The first case had few amputations on the hand fingers, and the other cases had paralysis and ancylosis. Industrial accident, a significant problem of public health can causes loss of labour and money, disabilities and even death. Injuries of the upper extremity with the characteristic injury findings are often come across in such accidents. Our aims to present the current three cases are to have forensic medicine specialists be aware of characteristic signs of industrial accidents and the importance of the expert reports preparation concerning industrial accidents
Anahtar Kelime:

Konular: Adli Tıp
Belge Türü: Makale Makale Türü: Olgu Sunumu Erişim Türü: Erişime Açık
APA KILIÇ S, ADIYAMAN S, Sezer F, CANTÜRK G (2017). İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. , 72 - 75.
Chicago KILIÇ Serbülent,ADIYAMAN Sündüz,Sezer Fatih,CANTÜRK Gürol İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. (2017): 72 - 75.
MLA KILIÇ Serbülent,ADIYAMAN Sündüz,Sezer Fatih,CANTÜRK Gürol İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. , 2017, ss.72 - 75.
AMA KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. . 2017; 72 - 75.
Vancouver KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. . 2017; 72 - 75.
IEEE KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G "İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu." , ss.72 - 75, 2017.
ISNAD KILIÇ, Serbülent vd. "İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu". (2017), 72-75.
APA KILIÇ S, ADIYAMAN S, Sezer F, CANTÜRK G (2017). İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. Adli Tıp Bülteni, 22(1), 72 - 75.
Chicago KILIÇ Serbülent,ADIYAMAN Sündüz,Sezer Fatih,CANTÜRK Gürol İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. Adli Tıp Bülteni 22, no.1 (2017): 72 - 75.
MLA KILIÇ Serbülent,ADIYAMAN Sündüz,Sezer Fatih,CANTÜRK Gürol İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. Adli Tıp Bülteni, vol.22, no.1, 2017, ss.72 - 75.
AMA KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. Adli Tıp Bülteni. 2017; 22(1): 72 - 75.
Vancouver KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu. Adli Tıp Bülteni. 2017; 22(1): 72 - 75.
IEEE KILIÇ S,ADIYAMAN S,Sezer F,CANTÜRK G "İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu." Adli Tıp Bülteni, 22, ss.72 - 75, 2017.
ISNAD KILIÇ, Serbülent vd. "İş Kazası Sonucu Maluliyet Tayinine Konu Olan Üst Ekstremite Yaralanmaları: Üç Olgu Sunumu". Adli Tıp Bülteni 22/1 (2017), 72-75.