Yıl: 2016 Cilt: 30 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 186 - 195 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi

Öz:
Elektrik çarpması [EÇ]; yaralanmaya ve ölüme yol açabilen bir travma türü olup, etkilenen bireyler adli olgu kapsamında değerlendirilmektedir. Çalışmada hakkında adli rapor düzenlenmiş iki çocuk olgunun maruz kaldıkları elektrik akımı nedeniyle oluşan maluliyetleri ve benzer yaralanmalar ile ilgili güncel bilgiler yer almaktadır. On yaşındaki olgu bir kamu kurumunun ihmal kusuru işlediği bir dış mekânda elektrik kablosuna temas ederek, on altı yaşındaki diğer olgu ise inşaatta çalışırken bu travmaya maruz kalmıştır. Her iki olgunun vücudunda yanık meydana gelmiş, ikinci olgu bir ekstremitesini kaybetmiş olup ikisi de gerekli tedavilerinin yapılmasından sonra tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edilmişlerdir. Çalışmada yer verilen her iki olgunun da; adli vaka niteliğinde olan EÇ olgusu olmasının, çocuk yaş grubunda olmalarının, elektrik akımına maruziyetin inşaat ve hafriyat alanı gibi iş yerinde tedbirsizlik sonucu meydana gelmesinin ve maruz kaldıkları bu travmanın olgularda önemli yaralanmalara yol açmasının paylaşılmaya değer olduğu düşünülmektedir.
Anahtar Kelime:

Konular: Adli Tıp

Injury of Two Children Due to Electric Shock in Street And Construction Area: Case Report and Literature Review

Öz:
Electric shock [ES] is type of trauma that can cause various injuries and death, also individuals who are affected from it, are considered as criminal cases. Present study is about disability of two reported children cases who were exposed to electric current and updated information of similar injuries in literature. Ten-year-old case was exposed to the trauma contacting the electrical cable in outdoor where public institution committing negligence defect, whereas the other sixteen-year-old patient was exposed to this trauma while working in construction area. The burn occurred in both cases, second one lost his extremity and both of them were discharged after making the necessary treatment. Both cases included in the current report are worth considering for they are ES cases, are children, were exposed to electric current, occurred as results of unwariness in an area of construction. and for the trauma they have exposed caused great injuries.
Anahtar Kelime:

Konular: Adli Tıp
Belge Türü: Makale Makale Türü: Olgu Sunumu Erişim Türü: Erişime Açık
APA KILIÇ S, Yıldırım M, Bilge Y (2016). Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. , 186 - 195.
Chicago KILIÇ Serbülent,Yıldırım Metin,Bilge Yaşar Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. (2016): 186 - 195.
MLA KILIÇ Serbülent,Yıldırım Metin,Bilge Yaşar Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. , 2016, ss.186 - 195.
AMA KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. . 2016; 186 - 195.
Vancouver KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. . 2016; 186 - 195.
IEEE KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y "Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi." , ss.186 - 195, 2016.
ISNAD KILIÇ, Serbülent vd. "Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi". (2016), 186-195.
APA KILIÇ S, Yıldırım M, Bilge Y (2016). Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. Adli Tıp Dergisi, 30(2), 186 - 195.
Chicago KILIÇ Serbülent,Yıldırım Metin,Bilge Yaşar Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. Adli Tıp Dergisi 30, no.2 (2016): 186 - 195.
MLA KILIÇ Serbülent,Yıldırım Metin,Bilge Yaşar Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. Adli Tıp Dergisi, vol.30, no.2, 2016, ss.186 - 195.
AMA KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. Adli Tıp Dergisi. 2016; 30(2): 186 - 195.
Vancouver KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi. Adli Tıp Dergisi. 2016; 30(2): 186 - 195.
IEEE KILIÇ S,Yıldırım M,Bilge Y "Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi." Adli Tıp Dergisi, 30, ss.186 - 195, 2016.
ISNAD KILIÇ, Serbülent vd. "Sokakta ve İnşaatta Elektrik Çarpması Sonucu Yaralanan İki Çocuk: Olgu Sunumu ve Literatür Bilgisi". Adli Tıp Dergisi 30/2 (2016), 186-195.