Yıl: 2012 Cilt: 9 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 50 - 56 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları

Öz:
Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye'de tarım konusunda çalışmalar yapan kadın araştırmacı ve akademisyenlerin tarımsal gelişmeye katkıları, karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri sunmaktı r. Özellikle kadın akademisyen ve araştırmacıların, Tarımsal Araştırma Enstitüleri ve Üniversitelerde araştırma ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirirken karşılaştıkları problemler, araştırma ihtiyaçları, uzmanlık alanları belirlenmiştir. Ayrıca ülkemiz tarımına bakış açıları ve ne gibi katkıları olduğu tespit edilmeye çalışılmış, güçleri ve beklentileri ortaya konulmuştur.
Anahtar Kelime: görüşler tarım sektörü kadın araştırma enstitüleri tarımsal eğitim Türkiye tarımsal araştırma tarımsal gelişme üniversite

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Sosyal Çalışma Eğitim, Eğitim Araştırmaları Tarımsal Ekonomi ve Politika Ekoloji Sosyoloji Ziraat Mühendisliği Bitki Bilimleri

The problems faced by female academicians and researchers in Turkey and their viewpoints concerning agriculture

Öz:
The basic aim of this s tudy i s to offer contributions of female researchers and academicians who carry out studies in the subject of agriculture in Turkey to agricultural development, the problems encountered and solutions for these problems . The problems which especially female academicians and researchers encounter with whi le they are practi s ing research and educational activities in Agricultural Research Enstitutes and Universities, thei r research needs and thei r profession have been determined. Al so, thei r viewpoints of our co untry’s a gri cul ture a nd wha t ki nd of contributions they have made have been tried to be determined, and their power and expectations have been put forward.
Anahtar Kelime: agricultural education Turkey agricultural research agricultural development universities opinions agricultural sector women research institutes

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Sosyal Çalışma Eğitim, Eğitim Araştırmaları Tarımsal Ekonomi ve Politika Ekoloji Sosyoloji Ziraat Mühendisliği Bitki Bilimleri
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • Anonim, 2011, Türkiye'de Kadının Durumu, Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Temmuz, Ankara.
  • Erkek, S., Karagöz, H., 2009, Kadının İş Hayatındaki Yeri Ve Karşılaştığı Sorunlar Konya Ticaret Odası, Konya.
  • Gönüllü, M., İçl i, G., 2001, Çalışma Ya şamında Kadınlar: Aile ve İş İlişkileri, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt: 25 , No:1, Sivas.
  • Gürol, M.A., 2000, Türkiye'de Kadın Girişimci ve Küçük İşletmesi: Fırsatl ar,
  • Sorunlar, Beklentiler ve Öneriler. Ankara: Atılım Üniversitesi Yayını-2.
  • Gürol, M. A., 2002, Günümüz Koşullarında Kadın Giri şimcili ğinin Mikro ve Makro Düzeyde Olası Katkılarına İ lişkin Bir De ğerlendirme, 10. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Bildirileri, Antalya.
  • Aytaç, M., ve Ark., 2001, Akademisyenlerin Çalışma Yaşamı ve Kariyer Sorunları, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Fonu İşletmesi, Proje No:99/29, Bursa, s.65
  • Okay, N., 2007, Türkiye'de ve Dünya'da Mühendislik ve Fen Bilimleri Bölümlerindeki
  • Kadın Akademisyenlerin Mevcut Durumuna Bakış, TÜ Maden Fakültesi, Jeoloji Müh. Bölümü, Cumhuriyet Bilim Teknik, 289: 3.
  • Sancar, S., 2009, Türkiye'de Feminizmin Siyasal Bilimlere Etkisi, İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi No:40 (Mart ).
  • Sarı, E., Çevik, A., 2009, Kadın İçin Kariyer Gel işi minin Önemi, Uluslararası - Disiplinlerarası Kadın Çalışmaları Kongresi, 05 - 07 Mart 2009.
APA YILMAZ E, ÖZDEMİR G (2012). Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. , 50 - 56.
Chicago YILMAZ E.,ÖZDEMİR G. Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. (2012): 50 - 56.
MLA YILMAZ E.,ÖZDEMİR G. Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. , 2012, ss.50 - 56.
AMA YILMAZ E,ÖZDEMİR G Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. . 2012; 50 - 56.
Vancouver YILMAZ E,ÖZDEMİR G Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. . 2012; 50 - 56.
IEEE YILMAZ E,ÖZDEMİR G "Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları." , ss.50 - 56, 2012.
ISNAD YILMAZ, E. - ÖZDEMİR, G.. "Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları". (2012), 50-56.
APA YILMAZ E, ÖZDEMİR G (2012). Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2), 50 - 56.
Chicago YILMAZ E.,ÖZDEMİR G. Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 9, no.2 (2012): 50 - 56.
MLA YILMAZ E.,ÖZDEMİR G. Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.9, no.2, 2012, ss.50 - 56.
AMA YILMAZ E,ÖZDEMİR G Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2012; 9(2): 50 - 56.
Vancouver YILMAZ E,ÖZDEMİR G Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2012; 9(2): 50 - 56.
IEEE YILMAZ E,ÖZDEMİR G "Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları." Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 9, ss.50 - 56, 2012.
ISNAD YILMAZ, E. - ÖZDEMİR, G.. "Türkiye’de kadın akademisyen ve araştırmacıların karşılaştıkları sorunlar ve tarıma bakış açıları". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 9/2 (2012), 50-56.