İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri

Yıl: 2012 Cilt: 4 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 1 - 10 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri

Öz:
Ürün güvenliğinin önemi artmaktadır. Öte yandan tüketiciler, inançlarına göre ürün güvenliğine daha fazla önem vermektedir. Helal ürün pazarlaması artan ölçüde önem kazanmaktadır. Helal ürün yelpazesi sadece gıda ürünleri ile sınırlı olmayıp hemen her sektörde helal ürün pazarlaması gündeme gelmektedir. İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlaması önem kazanırken, dünyada Müslüman nüfusun artması da helal ürün pazarlama potansiyelini artırmaktadır. Bu çalışmada İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerilerine ilişkin kavramsal olarak genel bir çerçeve çizilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda çalışmanın, literatürde eksikliği hissedilen bir alana ilgiyi artıracağı ve konu üzerinde derinlemesine araştırma yapacaklara yol gösterici olacağı düşünülmektedir.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme Endüstri Mühendisliği Halkla İlişkiler İktisat

Halal product marketing potential, problems and suggestions for solutions between the Islamic countries

Öz:
Increases the importance of product safety. On the other hand, consumers give more attention to the safety of the product according to their beliefs. Halal products are gaining increasing importance in marketing. Range of halal products in almost every sector is not limited to only halal food products marketing comes up. Gained importance in marketing of halal products among the Islamic countries, the increase in the Muslim population in the world increases the potential for the halal product marketing. In this study, among the countries of the Islamic halal product marketing potential, problems and suggestions for solutions tries to draw a general framework for the concept. In this context, the study, will increase interest in an area lacking in the literature and is considered to be the guiding will do in-depth research on the subject.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme Endüstri Mühendisliği Halkla İlişkiler İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • Bonne K. ve V. Win (2007). “Religious Values Informing Halal Meat Procuction and the Control and Delivery of Halal Credence Quality.” Agricaltural and Human Values, 25, 35-47.
  • Lada, S., G. H. Tanakinjal ve H. Amin (2009). “Predicting Intention to Choose Halal Products Using Theory of Reasoned Action”, International Journal of Islamic and Middle Eastern Finance and Management, 2(1), 66-76
  • Rajagopal, S., R. Sitalakshmi, V. Ramanan ve S. Subhadra (2011). “Halal Sertification : Implication for Marketers in UAE”, Journal of Islamic Marketing, 2(2), 138-153.
  • Riaz, N. M. (2007). “Halal Production fort he Cereal Industry and the Halal Certification Process.” Cereal Foods World, 52(4), 192-195.
APA TORLAK Ö (2012). İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. , 1 - 10.
Chicago TORLAK Ömer İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. (2012): 1 - 10.
MLA TORLAK Ömer İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. , 2012, ss.1 - 10.
AMA TORLAK Ö İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. . 2012; 1 - 10.
Vancouver TORLAK Ö İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. . 2012; 1 - 10.
IEEE TORLAK Ö "İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri." , ss.1 - 10, 2012.
ISNAD TORLAK, Ömer. "İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri". (2012), 1-10.
APA TORLAK Ö (2012). İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, 4(2), 1 - 10.
Chicago TORLAK Ömer İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi 4, no.2 (2012): 1 - 10.
MLA TORLAK Ömer İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, vol.4, no.2, 2012, ss.1 - 10.
AMA TORLAK Ö İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi. 2012; 4(2): 1 - 10.
Vancouver TORLAK Ö İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri. Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi. 2012; 4(2): 1 - 10.
IEEE TORLAK Ö "İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri." Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi, 4, ss.1 - 10, 2012.
ISNAD TORLAK, Ömer. "İslam ülkeleri arasında helal ürün pazarlama potansiyeli, problemleri ve çözüm önerileri". Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi 4/2 (2012), 1-10.