Yıl: 2011 Cilt: 0 Sayı: 52 Sayfa Aralığı: 67 - 80 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği

Öz:
Firmalar açısından çok önemli bir fonksiyon olan muhasebe fonksiyonunu icra edecek olanlarınöğrenimi ve mesleğe bakış açıları mesleğin geleceği açısından önemlidir. Bu çalışmada, farklı cinsiyet veöğrenim seviyelerinde muhasebeci olmaya aday öğrencilerin, muhasebecilik mesleğine bakış açılarıincelenmiştir. Bu amaçla, Kiliste halen öğrenim gören 256 öğrenci üzerinde yapılan anketten elde edilenveriler, SPSS 15 programına aktarılmıştır. Çalışmanın amacına uygun şekilde oluşturulan hipotezlerin testedilmesinde varyans analizi (anova) ve t testlerinden yararlanılmıştır. Araştırma bulguları, muhasebecilikmesleğinin itibarlı bir meslek olarak algılanmasında cinsiyet farklılığının; muhasebecilik mesleğinin itibarlı,kazançlı, iş imkanı geniş, geleceği açık, problem çözme ve strateji geliştirme yeteneğinin artırılması ve masabaşı bir meslek olarak algılanmasında ise öğrenim farklılıklarının istatistiki olarak anlamlı faktörler olduğugözlemlenmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: Tarih İşletme İktisat

Factors affecting the vocational perception: An evaluation for accountancy

Öz:
It is important the education and viewpoint of persons who will be responsible for the accountingfunction of a firm. In this study the viewpoint to accounting profession of the candidate students from differentgender and education background. For this purpose, a survey which implemented to 256 students in Kilis transferred to SPSS15 version. ANOVA and t test used to test the hypothesis. There is a difference betweengenders in dignity of accounting profession. There is a statistically significant difference between education indignity of accounting profession, wide range of job opportunities, open to future, increasing the ability ofproblem solving and developing strategies and desk job.
Anahtar Kelime:

Konular: Tarih İşletme İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA EKŞİ İ, ÖZÇALICI M, BÜYÜKKONUKLU B (2011). Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. , 67 - 80.
Chicago EKŞİ İbrahim Halil,ÖZÇALICI Mehmet,BÜYÜKKONUKLU Buket Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. (2011): 67 - 80.
MLA EKŞİ İbrahim Halil,ÖZÇALICI Mehmet,BÜYÜKKONUKLU Buket Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. , 2011, ss.67 - 80.
AMA EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. . 2011; 67 - 80.
Vancouver EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. . 2011; 67 - 80.
IEEE EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B "Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği." , ss.67 - 80, 2011.
ISNAD EKŞİ, İbrahim Halil vd. "Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği". (2011), 67-80.
APA EKŞİ İ, ÖZÇALICI M, BÜYÜKKONUKLU B (2011). Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 0(52), 67 - 80.
Chicago EKŞİ İbrahim Halil,ÖZÇALICI Mehmet,BÜYÜKKONUKLU Buket Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi 0, no.52 (2011): 67 - 80.
MLA EKŞİ İbrahim Halil,ÖZÇALICI Mehmet,BÜYÜKKONUKLU Buket Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi, vol.0, no.52, 2011, ss.67 - 80.
AMA EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2011; 0(52): 67 - 80.
Vancouver EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2011; 0(52): 67 - 80.
IEEE EKŞİ İ,ÖZÇALICI M,BÜYÜKKONUKLU B "Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği." Muhasebe ve Finansman Dergisi, 0, ss.67 - 80, 2011.
ISNAD EKŞİ, İbrahim Halil vd. "Meslek Algılanmasında Etkili Olan Faktörler: Muhasebecilik Örneği". Muhasebe ve Finansman Dergisi 52 (2011), 67-80.