Yıl: 2014 Cilt: 0 Sayı: 63 Sayfa Aralığı: 1 - 20 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi

Öz:
Bu çalışma ile Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda dört defayayınlanmakta olan Muhasebe ve Finansman Dergisinde 2005- 2013 yılları arasında basılmışmakalelerin bibliyometrik özellikleri kapsamında incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitelaraştırma yöntemlerinden bibliyometrik atıf analizi tekniği kullanılmıştır. Bibliyometrik özelliklerçerçevesinde değerlendirmeye alınan toplamda 562 makalenin analize tabi tutulduğu çalışmanınneticesinde finansal performans, kamu ekonomisi ve finansal piyasalar konularına ağırlık verildiğigörülmüştür. En fazla yayın yapan kurumlar arasında Marmara, Trakya ve İstanbul Üniversiteleri yeralırken, toplamda 112 kurum katkıda bulunmuştur. Atıf yapılan kaynaklara bakıldığında; ilk sıradadergiler, ikinci sırada diğer kaynaklar, üçüncü sırada kitaplar ve son sırada ise bildirilerin yer a ldığısonucuna varılmıştır. Muhasebe ve Finans Dergisine toplamda 250 atıf yapılmış, öz atıf sayılarınınise 224 olduğu görülmüştür. Çok yazarlılık durumlarına bakıldığında ise genellikle bireysel çalışmalara yer verildiği sonucu elde edilmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: Tarih İşletme İktisat

Bibliometric analysis of the articles published in journal of accounting and finance

Öz:
This study evaluates the Journal of Accounting and Finance published four times a year interms of the bibliometric characteristics and for this purpose, 562 articles published in the so -calledjournal between the years 2005- 2013 have been analyzed. In the study, bibliometric citation analysistechnique one of the qualitative research methods has been used. As a result of the study; it has beenseen that financial performance, public finance and financial markets are the most common subjectsof the articles. Marmara, Trakya and Istanbul Universities are the institutions having most articlesand totally 112 institutions make contribution to the so - called journal. As for the references; theresults have shown that journals are the first, other sources are the second, books are the third an dnotices are the fourth. There have been 250 citations to the Journal of Accounting and Finance andthat co- citations are 224. When examining the author situation; it has been seen that there arecommonly individual studies among the articles.
Anahtar Kelime:

Konular: Tarih İşletme İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA HOTAMIŞLI M, EREM I (2014). Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. , 1 - 20.
Chicago HOTAMIŞLI Mustafa,EREM Işıl Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. (2014): 1 - 20.
MLA HOTAMIŞLI Mustafa,EREM Işıl Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. , 2014, ss.1 - 20.
AMA HOTAMIŞLI M,EREM I Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. . 2014; 1 - 20.
Vancouver HOTAMIŞLI M,EREM I Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. . 2014; 1 - 20.
IEEE HOTAMIŞLI M,EREM I "Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi." , ss.1 - 20, 2014.
ISNAD HOTAMIŞLI, Mustafa - EREM, Işıl. "Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi". (2014), 1-20.
APA HOTAMIŞLI M, EREM I (2014). Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 0(63), 1 - 20.
Chicago HOTAMIŞLI Mustafa,EREM Işıl Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi 0, no.63 (2014): 1 - 20.
MLA HOTAMIŞLI Mustafa,EREM Işıl Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi, vol.0, no.63, 2014, ss.1 - 20.
AMA HOTAMIŞLI M,EREM I Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2014; 0(63): 1 - 20.
Vancouver HOTAMIŞLI M,EREM I Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2014; 0(63): 1 - 20.
IEEE HOTAMIŞLI M,EREM I "Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi." Muhasebe ve Finansman Dergisi, 0, ss.1 - 20, 2014.
ISNAD HOTAMIŞLI, Mustafa - EREM, Işıl. "Muhasebe ve finansman dergisi'nde yayınlanan makalelerin bibliyometrik analizi". Muhasebe ve Finansman Dergisi 63 (2014), 1-20.