Yıl: 2014 Cilt: 21 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 47 - 60 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma

Öz:
Günümüzde kurumların işlerinde, verimli ve etkili olmalarına yönelik olarak en çokkullanılan araç motivasyondur. Kurumların başarılı olmaları da, kurumdaki iş görenlerin işgörmedeki bilgi, yetenek ve isteklerine bağlıdır. Devlet hastaneleri, birbirinden farklı pek çokmeslek çalışanını, toplumun gereksinim duyduğu sağlık hizmetlerini karşılamak amacı ile bir arayagetiren kurumlardır. Bu kurumların başarılı olmasını etkileyen en önemli etkenlerden birisinin işgörenlerin in kurumun hedef ve amaçları doğrultusunda motive edilmeleri olacağı açıktır. Buçalışma ile Muğla Devlet Hastanesinde çalışan hemşirelerin motivasyonlarını etkileyen etmenlerbelirlenmeye çalışılmıştır. Anket hastane çalışanı 476 hemşireye uygulanmış 117 anketin geridönüşü olmuştur. Verilerin analizinde ortalama, standart sapma, faktör analizi ve ki-karetestlerinden faydalanılmıştır. Faktör analizi sonucu 20 farklı motivasyon aracı , 7 faktör altındabirleşmiştir. Gerçekleştirilen sınamalar sonucunda, hem şirelerin iş tatminleri üzerinde çalışmaşartlarının iyileştirilmesinin ve kurum çalışanları ile yöneticilerinin uyumlu çalışmalarının önemliyer tuttuğu gözlenmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim

A Research on Determinant Factors of Mot ivat ion among Health Inst itut ions St aff (Nurses)

Öz:
Today, the most frequently used tool that is utilized within the operations of theinstitutions in order to make them productive and effective is motivation. An institution s successdepends on the employee s occupational knowledge, skills and enthusiasm. State hospitals areinstitutions which bring many different occupations together in order to meet the health needs of thesociety. It is obvious that one of the most important factors which affect the success of theseinstitutions is motivating the employees in accordance with the aims and goals of the institution.Within this study, it is aimed to determine the factors that affect the motivation of the nursesworking at the Muğla State Hospital. The questionnaire is applied to 117 of 476 nurses working atthe hospital. In the analysis of data; average, stantard deviation, factor analysis, and chi squaretests are used. As a result of factor analysis, 20 different motivation tools are grouped under 7factors. At the end of the tryouts, it is observed that harmony in work between employees &administrators and improvement of working conditions of the nurses bear significance foroccupational satisfaction.
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • AĞIRBAŞ, İ., Çelik, Y ., BÜYÜKKAŞIKÇI H . (200 5), Motivasyon Araç ları Ve İş Tatmini: Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Hastane Başhekim Yardımcıları Üzerine Bir Araştırma, Hacettepe Sağlık İdaresi Derg isi, 8(3), Ankara.
  • AK, B., (1990) Hastane Yöneticiliği, Ankara: Özlem Matbaacılık.
  • BAYAT, M. (2005), Öğretim Süreci ve Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Dergisi, Sayı: 14, (Ek Sayı: Hemşirelik Özel Sayısı).
  • BOZANOĞLU, İ. (2004), Akademik Güdülenme Ölçeği: Geliştirmesi, Geçerliği, Güvenirliği, Ankara University, Journal of Faculty of Educational Sciences, Year: Vol: 37, No: 2.
  • BULUNT, B.E., ve SPRING K.A. (1994), “MPA Graduates and The Dilemma of Job Satisfaction: Does Crassonig the Sector Line Make a Difference”, Public Personel Management, 20/4.
  • CABAR H., S ERİNKAN C. (2010), Organizasyon Ve Yönetim Bilimle ri Dergisi, Cilt 2, S ayı 1, Issn: 1309 -8039 (Online), Sağlık Çalışanlarının Güdülenmesi İle İlgili Etmenler: Devlet Hastanesi Çalışanlarına Yönelik Bir Uygulama .
  • DÜREN A. Z. (2000), 2000’li Yıllarda Yönetim, İstanbul: Alfa Basım Yayım Dağıtım .
  • HAIR, J.F., ANDERSON, R.E., TATHAM, R.L. ve BLACK, W.C. (1998). Multivariate Data Aanalysis, 5th ed., Prentice-Hall International: Upper Saddle River, NJ.
  • HANKS, K. (1994), İnsanları Motive Etme Sanatı, Çev: Can İkizler, Alfa Yayınlar, I. Baskı.
  • HATCHER, L. (1994), A Step -by -step Approach to Using The SAS(R) System For Factor Analysis and Structural Equation Modeling. Cary, NC: SAS Institute.
  • HOVARDAOĞLU, S. (2000), Davranış Bilimleri İçin İstatistik. Ankara: Hatipoğlu Yayınları.
  • İNCİR, G. (2000), Motivasyon İçin Ödül Programları. Verimlilik Dergisi, 4 .
  • İZMİRLİ R. (2000), Motivasyonun Önemi, Medikal @ Teknik, Sayı: 172, İstanbul.
  • KOÇEL T. (2001), İşletme Yöneticiliği, 8. Basım, Beta Masım Yayım Dağıtım A. Ş. İstanbul. NORUSIS M.J. (1994), SPSS Professional Statistics 6. 1 , SPSS Inc.
  • NUNNALLY, J.C. ve BERNSTEIN, I.H. (1994), PsychometricTheory , (3rd Edition), New York: McGraw-Hill.
  • ÖVEN A., PEKDEMİR D. (2005), Faktör Analizi İle Ofis Kira Değ erini Etkileyen Parametrelerin Belirlenmesi, İTÜ D ergisi/A Mimarlık, Planlama, Tasarım Cilt:4, Sayı:2.
  • ÖZKALP, E., SABUNCUOĞLU Z. (1995), Örgütlerde Davranış. 8. Basım, Anadolu Üniversitesi Yayınları, No: 116 , Eskişehir.
  • ÖZÜ PEK M.. N., AKTAN E. (2008), Konya Emniyet Müdürlüğü Örneği’ nde İş gören Motivasyonu Ve Liderlik İlişkisi, Selçuk Üniversitesi İletiş im Fakültesi Dergisi, Cilt: 5, Sayı: 2, s.68 - 79, Konya.
  • ROBBINS, S. P. (2001), Organizational Behavior. New Jersey: Prentic e Hall, Inc.
  • ROBBINS, S. P., COULTER M. (2009), Management. 10th. Ed. New Jersey: Pearson Education, Inc.
  • SCHUNK, D. H., PINTRICH, P. R ve MEECE, L. J. (2008), Motivation in Education: Theory, Research, and Applications. (Third Edition). Merill: Prentice Hall. SİLAH, M. (2001). Çalışma Psikolojisi, Ankara: Selin Kita pevi.
  • SIMPSON W. A. (2001), Motivasyon, Çev: Mesut Akyan , Yeryüzü Yayınevi, Ankara. SİLAH, M. (2001), Çalışma Psikolojisi. Ankara: Selin Kitabevi.
  • ŞİMŞEK, M. Ş., T. AKGEMCİ ve A. ÇELİK (2003), Davranış Bilimlerine Giriş ve Örgütsel Davranış . Konya: Gü nay Ofset.
  • TABACHNICK, B. G., Fidell, L. S. (1996), Using Multivariate S tatistics (3 Ed.), New York: Harpercollins College Publishers.
  • TARAKÇIOĞLU S.,, SÖKMEN A ., ve BOYLU Y. (2010), Evaluation of Motivation Factors: A Research in Ankara, İş letme Araştırmaları Dergisi 2/1.
  • TATLIDİL H. (1996), Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz, Akademi Matbaası, Ankara. TOPALOĞLU, M., KOÇ H . (2005), Büro Yönetimi-Kavramlar ve İlkeler, 2. Basım, Ankara: Seçkin Yayıncılık.
  • TURAN A. H. (2011), İnternet Alışverişi Tüketici Davranışını Belirleyen Etmenler: Planlı Davranış Teorisi (tpb) ile Ampirik Bir Test, Doğuş Üniversitesi Dergisi, 12 (1).
  • TÜRK DİL KURUMU SÖZLÜĞÜ (2000), Motivasyon. 2. Baskı. Ankara: TDK Yayınları, No: 603.
  • TÜRKEL A . U. (1998), İnsan Kaynakların ın Etkin Yönetimi, Türkmen Kitapevi, İstanbul.
  • ŞAHİN A . (2004), Yönetim K uramları ve Motivasyon İlişkisi, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, S.11 .
  • UYER, G. (1995), Hemşirelik ve Yönetimi, Ankara: Hürbilek Matbaacılık.
APA DOĞANLI B, Demirci C (2014). Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. , 47 - 60.
Chicago DOĞANLI BİLGE,Demirci Cigdem Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. (2014): 47 - 60.
MLA DOĞANLI BİLGE,Demirci Cigdem Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. , 2014, ss.47 - 60.
AMA DOĞANLI B,Demirci C Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. . 2014; 47 - 60.
Vancouver DOĞANLI B,Demirci C Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. . 2014; 47 - 60.
IEEE DOĞANLI B,Demirci C "Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma." , ss.47 - 60, 2014.
ISNAD DOĞANLI, BİLGE - Demirci, Cigdem. "Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma". (2014), 47-60.
APA DOĞANLI B, Demirci C (2014). Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21(1), 47 - 60.
Chicago DOĞANLI BİLGE,Demirci Cigdem Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21, no.1 (2014): 47 - 60.
MLA DOĞANLI BİLGE,Demirci Cigdem Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol.21, no.1, 2014, ss.47 - 60.
AMA DOĞANLI B,Demirci C Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014; 21(1): 47 - 60.
Vancouver DOĞANLI B,Demirci C Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014; 21(1): 47 - 60.
IEEE DOĞANLI B,Demirci C "Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma." Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21, ss.47 - 60, 2014.
ISNAD DOĞANLI, BİLGE - Demirci, Cigdem. "Sağlık Kuruluşu Çalışanlarının (Hemşire) Motivasyonlarını Belirleyici Faktörler Üzerine Bir Araştırma". Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21/1 (2014), 47-60.