DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI

Yıl: 2015 Cilt: 17 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 296 - 308 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI

Öz:
Türk finans yapısı içerisinde bankacılık sektörüyle karşılaştırıldığında daha kısa bir geçmişe sahip olan Katılım Bankaları, ülkemizdeki ekonomik ve siyasal konjonktürün etkisiyle birlikte son yıllarda hızlı bir büyüme sürecine girmiştir. Sermayenin küreselleşmesinin de etkisiyle, sermaye noksanlığı yaşayan kalkınmakta olan ülkelere yeni kaynaklar sunmaktadır. Diğer bir taraftan ise, faiz hassasiyeti nedeniyle ekonomiye kazandırılmamış atıl fonların da reel ekonomiye kazandırılmasını sağlamaktadır. Üç ana bölümden oluşan bu çalışmada dünyada ve Türkiye'de faizsiz bankacılığın doğuşu, fon toplama-fon kullandırma yöntemleri ile konvansiyonel bankacılık sisteminden farkları, avantajları ve dezavantajları incelenmiştir
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat

EMERGENCE OF PARTICIPATION BANKING IN THE WORLD, DEVELOPING PERIOD OF PARTICIPATION BANKING IN TURKEY AND DIFFERENCE VERSUS CONVENTIONAL BANKING SECTO

Öz:
Participation banking, that has a recent history rather than traditional banking in Turkish financial sector, has significantly grown so far. Developing countries that need capital accumulation especially benefit from these participation banks, thanks of globalized capitalization as of new investment opportunities. They also provide unused stocks to be used in the real economy. There are 3 main parts included in the paper; explaining the emergence of participation banking, gathering stocks and the way of using it, advantages and disadvantages of participation banking versus conventional banking sector
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • AKTEPE İshak Emin, Sorularla Katılım Bankacılığı, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, İstanbul,2014.
  • DARÇIN Ahmet Cüneyt, Özel Finans Kurumlarının Katılım Bankalarına Dönüşümünün Sebepleri ve Sonuçları, Yüksek Lisans Tezi, T.C. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Anabilim Dalı, Ankara,2007.
  • DOĞAN Sibel, Katılım Bankaları ve Ekonomiye Etkileri: Türkiye Örneği, Yüksek Lisans Tezi, T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Soysal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı, Kahramanmaraş,2008.
  • ESKİCİ Mustafa Minel, Türkiye'de Katılım Bankacılığı Uygulaması ve Katılım Bankaları'nın Müşteri Özellikleri, Yüksek Lisans Tezi, T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümü, Isparta, 2007.
  • USULCAN Emre, Katılım Bankalarında Bireysel Pazarlama Faaliyetleri ve Tüketicilerin Katılım Bankaları Tarihinde Etkili Olan Faktörler, Yüksek Lisans Tezi, T.C. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı, Ankara, 2013
  • www.turkiyefinans.com.tr
  • www.riskonomi.com
  • www.başkent.edu.tr
APA sumer g, ONAN F (2015). DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. , 296 - 308.
Chicago sumer gokhan,ONAN Fatih DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. (2015): 296 - 308.
MLA sumer gokhan,ONAN Fatih DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. , 2015, ss.296 - 308.
AMA sumer g,ONAN F DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. . 2015; 296 - 308.
Vancouver sumer g,ONAN F DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. . 2015; 296 - 308.
IEEE sumer g,ONAN F "DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI." , ss.296 - 308, 2015.
ISNAD sumer, gokhan - ONAN, Fatih. "DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI". (2015), 296-308.
APA sumer g, ONAN F (2015). DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 17(3), 296 - 308.
Chicago sumer gokhan,ONAN Fatih DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17, no.3 (2015): 296 - 308.
MLA sumer gokhan,ONAN Fatih DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol.17, no.3, 2015, ss.296 - 308.
AMA sumer g,ONAN F DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015; 17(3): 296 - 308.
Vancouver sumer g,ONAN F DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015; 17(3): 296 - 308.
IEEE sumer g,ONAN F "DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI." Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 17, ss.296 - 308, 2015.
ISNAD sumer, gokhan - ONAN, Fatih. "DÜNYADA FAİZSİZ BANKACILIĞIN DOĞUŞU, TÜRKİYEDEKİ KATILIM BANKACILIĞININ GELİŞME SÜRECİ VE KONVANSİYONEL BANKACILIKTAN FARKLARI". Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 17/3 (2015), 296-308.