Yıl: 2017 Cilt: 0 Sayı: 50 Sayfa Aralığı: 37 - 55 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Öz:
Muhasebe meslek mensupları mesleki faaliyetlerini yerine getirirken hem mesleki alanda, hem de mükelleflerile bazı sorunlar yaşayabilmektedir. Bu sorunları en az seviyeye indirebilmek amacıyla muhasebe meslek mensuplarının bağlı bulundukları odalardan birtakım beklentileri bulunmaktadır. Bu çalışma, Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına bağlı olarak mesleki faaliyetlerini yerine getiren muhasebe meslek mensuplarınınmesleki faaliyetlerini yerine getirirken karşılaştıkları mesleki sorunları, mükellefler ile karşılaştıkları sorunlarıtespit etmeyi ve muhasebe meslek mensuplarının bağlı bulundukları meslek odasından beklentilerini belirleyerekçözüm önerileri getirmeyi amaçlamaktadır. Hazırlanan anket formu, Niğde Serbest Muhasebeci Mali MüşavirlerOdasına bağlı olarak mesleki faaliyetlerini yerine getiren 45 adet muhasebe meslek mensubuna uygulanmış veelde edilen veriler analiz edilmiştir
Anahtar Kelime:

Konular: İş İşletme İktisat İşletme Finans

THE PROBLEMS ENCOUNTERED BY THE ACCOUNTING PROFESSIONALS: A RESEARCH ONTHEIR EXPECTATIONS FROM THE RELATED CHAMBER

Öz:
Accounting professionals may experience some problems both in their professional activities and with customerswhile performing their activities. They have some expectations from the chambers of which they are the membersin order to minimize the level of issues. This study aims to identify the professional troubles of the accountingprofessionals who become the members of Nigde Chamber of Certified Public Accountants and their problemswith the customers on performing their professional activities and propose the solutions with the help of definingthe expectations from the related chamber. The survey questionnaire is applied to 45-accounting professionals who are the members of Nigde Chamber ofCertified Public Accountants and analyzed with the instrument of the data which is gathered from them
Anahtar Kelime:

Konular: İş İşletme İktisat İşletme Finans
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA DERAN A, BELLER DİKMEN B (2017). MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. , 37 - 55.
Chicago DERAN Ali,BELLER DİKMEN BEYHAN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. (2017): 37 - 55.
MLA DERAN Ali,BELLER DİKMEN BEYHAN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. , 2017, ss.37 - 55.
AMA DERAN A,BELLER DİKMEN B MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. . 2017; 37 - 55.
Vancouver DERAN A,BELLER DİKMEN B MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. . 2017; 37 - 55.
IEEE DERAN A,BELLER DİKMEN B "MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA." , ss.37 - 55, 2017.
ISNAD DERAN, Ali - BELLER DİKMEN, BEYHAN. "MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA". (2017), 37-55.
APA DERAN A, BELLER DİKMEN B (2017). MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Muhasebe ve Denetime Bakış, 0(50), 37 - 55.
Chicago DERAN Ali,BELLER DİKMEN BEYHAN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Muhasebe ve Denetime Bakış 0, no.50 (2017): 37 - 55.
MLA DERAN Ali,BELLER DİKMEN BEYHAN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Muhasebe ve Denetime Bakış, vol.0, no.50, 2017, ss.37 - 55.
AMA DERAN A,BELLER DİKMEN B MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2017; 0(50): 37 - 55.
Vancouver DERAN A,BELLER DİKMEN B MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2017; 0(50): 37 - 55.
IEEE DERAN A,BELLER DİKMEN B "MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA." Muhasebe ve Denetime Bakış, 0, ss.37 - 55, 2017.
ISNAD DERAN, Ali - BELLER DİKMEN, BEYHAN. "MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BAĞLI BULUNDUKLARI MESLEK ODASINDAN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA". Muhasebe ve Denetime Bakış 50 (2017), 37-55.