Yıl: 2011 Cilt: 3 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 55 - 63 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması

Öz:
Amaç: Bu kesitsel çalışma 90 sağlık personeli 90 sağlık personeli olmayan gebede doğum şeklini araştırmak için yapılmıştır. Yöntem: Her bir katılımcıya doğum şekli ve bunun nedenleri ile ilgili sorular yöneltildi. Bulgular: Sağlık personeli olan gruptaki gebelerin ortalama doğum yaşları diğer gruptan daha fazla, eğitim düzeyleri diğer gruptan daha yüksek olup aradaki farklar istatistiksel olarak anlamlıdır (p
Anahtar Kelime:

Konular: Tıbbi İnformatik Kadın Hastalıkları ve Doğum Genel ve Dahili Tıp Temel Sağlık Hizmetleri Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri

The Comparison of Type and Properties of Delivery Between Health Workers and Non Health Workers.

Öz:
Objective: This cross-section survey is conducted to investigatewith 90 pregnant women who are health workers and90 pregnant women who are non-health workers.Method: Delivery type and the reason for the delivery typeare asked to each participant.Results: Average age of the pregnant women who arehealth workers and their level of education are higher thanthe other group and the difference between these two groupsis statistically significant (p
Anahtar Kelime:

Konular: Tıbbi İnformatik Kadın Hastalıkları ve Doğum Genel ve Dahili Tıp Temel Sağlık Hizmetleri Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Akyol A, GÖNEN YAĞCI Ş, TEKİRDAĞ A (2011). Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. , 55 - 63.
Chicago Akyol Alpaslan,GÖNEN YAĞCI Şebnem,TEKİRDAĞ Ali İsmet Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. (2011): 55 - 63.
MLA Akyol Alpaslan,GÖNEN YAĞCI Şebnem,TEKİRDAĞ Ali İsmet Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. , 2011, ss.55 - 63.
AMA Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. . 2011; 55 - 63.
Vancouver Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. . 2011; 55 - 63.
IEEE Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A "Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması." , ss.55 - 63, 2011.
ISNAD Akyol, Alpaslan vd. "Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması". (2011), 55-63.
APA Akyol A, GÖNEN YAĞCI Ş, TEKİRDAĞ A (2011). Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi, 3(2), 55 - 63.
Chicago Akyol Alpaslan,GÖNEN YAĞCI Şebnem,TEKİRDAĞ Ali İsmet Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi 3, no.2 (2011): 55 - 63.
MLA Akyol Alpaslan,GÖNEN YAĞCI Şebnem,TEKİRDAĞ Ali İsmet Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi, vol.3, no.2, 2011, ss.55 - 63.
AMA Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi. 2011; 3(2): 55 - 63.
Vancouver Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması. Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi. 2011; 3(2): 55 - 63.
IEEE Akyol A,GÖNEN YAĞCI Ş,TEKİRDAĞ A "Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması." Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi, 3, ss.55 - 63, 2011.
ISNAD Akyol, Alpaslan vd. "Sağlık Personelinin Doğum Şekli ve Özelliklerinin Sağlık Personeli Olmayanlarla Karşılaştırması". Jinekoloji Obstetrik Pediatri ve Pediatrik Cerrahi Dergisi 3/2 (2011), 55-63.