Yıl: 2017 Cilt: 5 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 147 - 165 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma

Öz:
Bir ülkedeki başarılı şirketlerin sayısını ve refah seviyesini arttırmak için, ailede ve eğitim kurumlarında bireylere girişimciliği öğretmek ve onların girişimcilik özelliklerini geliştirmek önemli bir husustur. Bu çalışmada, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki öğrencilerin kişisel özellikleri ve girişimcilik başarısını etkileyen unsurların belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın diğer bir amacı da katılımcıların yaratıcılık, risk alma eğilimi ve kontrol odaklılığı gibi diğer özelliklerinin belirlenmesidir. Çalışmada ayrıca katılımcıların girişimcilik özelliklerinin girişimcilik eğilimleri üzerindeki etkisinin ölçülmesine çalışılmıştır. Sonuç olarak, katılımcıların girişimcilik eğilimleri olduğu çoğunluğunun girişimci olmak için bir iş fikrine sahip oldukları ve gelecekte bunları uygulamayı istedikleri belirlenmiştir.
Anahtar Kelime:

A Research to Determine the Entrepreneurial Tendency of University Students

Öz:
To increase the number of successful companies and welfare in a country, it is an important issue to teach individuals what the entrepreneurship means, and to develop individuals' entrepreneurial features in the family and educational institutions. In this study, it is aimed to determine the students' personal features in Mehmet Akif Ersoy University and the factors affecting the success of entrepreneurs. Also, it is another purpose of this study to determine other features of the students such as creativity, risk-taking ability, and control focality. Finally, it is tried to determine the effect of the students' entrepreneurial features on the entrepreneurship tendency. In conclusion, it has been determined that the participants have entrepreneurial tendencies, and most of them have an opinion about their entrepreneurial projects, and they desire to apply their opinions as entrepreneurs in the future.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Sarıtaş A, Duran G (2017). Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. , 147 - 165.
Chicago Sarıtaş Ahmet,Duran Gülhan Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. (2017): 147 - 165.
MLA Sarıtaş Ahmet,Duran Gülhan Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. , 2017, ss.147 - 165.
AMA Sarıtaş A,Duran G Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. . 2017; 147 - 165.
Vancouver Sarıtaş A,Duran G Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. . 2017; 147 - 165.
IEEE Sarıtaş A,Duran G "Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma." , ss.147 - 165, 2017.
ISNAD Sarıtaş, Ahmet - Duran, Gülhan. "Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma". (2017), 147-165.
APA Sarıtaş A, Duran G (2017). Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5(1), 147 - 165.
Chicago Sarıtaş Ahmet,Duran Gülhan Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5, no.1 (2017): 147 - 165.
MLA Sarıtaş Ahmet,Duran Gülhan Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol.5, no.1, 2017, ss.147 - 165.
AMA Sarıtaş A,Duran G Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2017; 5(1): 147 - 165.
Vancouver Sarıtaş A,Duran G Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2017; 5(1): 147 - 165.
IEEE Sarıtaş A,Duran G "Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma." Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 5, ss.147 - 165, 2017.
ISNAD Sarıtaş, Ahmet - Duran, Gülhan. "Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerinin Tespitine İlişkin Bir Araştırma". Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 5/1 (2017), 147-165.