Yıl: 2016 Cilt: 24 Sayı: 28 Sayfa Aralığı: 85 - 108 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği

Öz:
Kent konseylerinin bilinirliğinin ve etkinlik düzeyinin ele alındığı araştırmanın iki amacı bulunmaktadır. Birinci amacı: kent konseylerinin ve Bursa Kent Konseyi'nin, Bursa kentinde yaşayan vatandaşlar tarafından ne oranda bilindiğinin tespit edilmesi ve Bursa'da yaşayan vatandaşların kent konseylerinin yasal - yönetsel yapısı hakkında bilgi düzeylerinin araştırılmasıdır. İkinci olarak; kent konseylerinin Belediye Kanununun 76. maddesinde ve Kent Konseyi Yönetmeliğinin 6. maddesinde belirtilen görevleri ne oranda yerine getirdiğinin vatandaşların gözüyle ortaya konulmasıdır. Yüz yüze anket tekniğinin kullanıldığı ve 2915 kişiyle görüşmenin gerçekleştirildiği alan araştırmasından çıkan sonuçlardan hareketle Türkiye'de kent konseylerinin vatandaşlar tarafından daha bilinir olabilmeleri ve görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri yönünde önerilerde bulunulmuştur.
Anahtar Kelime:

Konular: Kamu Yönetimi

Efficiency Level Analysis of City Councils as Participating Mechanisms at Local Level: Bursa Example

Öz:
The research, in which recognition and effectiveness levels of city councils are handled, has two aims. First aim is: determining to what extent city councils and Bursa City Council are known by citizens living in city of Bursa and their information levels about the legal - administrative structures of city councils. Second aim is: Presenting to what extent the city councils fulfill the duties mentioned in the 76. article of municipality law and 6. article of city council legislation from the citizens' point of view. Based on the results obtained from field study conducted on 2915 people by face to face survey method, suggestions were made related with increasing recognition of city council by Turkish citizens and with performing their duties efficiently.
Anahtar Kelime:

Konular: Kamu Yönetimi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KARAKURT TOSUN E, KESKİN E, SELİMOĞLU E (2016). Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. , 85 - 108.
Chicago KARAKURT TOSUN ELİF,KESKİN ENES BATTAL,SELİMOĞLU EMEL Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. (2016): 85 - 108.
MLA KARAKURT TOSUN ELİF,KESKİN ENES BATTAL,SELİMOĞLU EMEL Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. , 2016, ss.85 - 108.
AMA KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. . 2016; 85 - 108.
Vancouver KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. . 2016; 85 - 108.
IEEE KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E "Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği." , ss.85 - 108, 2016.
ISNAD KARAKURT TOSUN, ELİF vd. "Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği". (2016), 85-108.
APA KARAKURT TOSUN E, KESKİN E, SELİMOĞLU E (2016). Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. Sosyoekonomi, 24(28), 85 - 108.
Chicago KARAKURT TOSUN ELİF,KESKİN ENES BATTAL,SELİMOĞLU EMEL Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. Sosyoekonomi 24, no.28 (2016): 85 - 108.
MLA KARAKURT TOSUN ELİF,KESKİN ENES BATTAL,SELİMOĞLU EMEL Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. Sosyoekonomi, vol.24, no.28, 2016, ss.85 - 108.
AMA KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. Sosyoekonomi. 2016; 24(28): 85 - 108.
Vancouver KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği. Sosyoekonomi. 2016; 24(28): 85 - 108.
IEEE KARAKURT TOSUN E,KESKİN E,SELİMOĞLU E "Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği." Sosyoekonomi, 24, ss.85 - 108, 2016.
ISNAD KARAKURT TOSUN, ELİF vd. "Yerel Düzeyde Katılımcı Mekanizmalar Olarak Kent Konseylerinin Bilinirlilik ve Etkinlik Düzeylerinin Analizi: Bursa Örneği". Sosyoekonomi 24/28 (2016), 85-108.