Yıl: 2000 Cilt: 15 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 62 - 67 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi

Öz:
Bu çalışmada potansiyel olarak var olan tuzlu taban suyunun sulama uygulamalarında tekrar kullanımını sağlayacak oldukça kullanışlı bir hesaplama yöntemi geliştirilmiş ve bu geliştirilen yöntem bir örnekle açıklanmıştır. Sulama yapılması istenilen bir bölgede taban suyu seviyesinin toprak yüzeyine yakın ve tuzlu olması durumunda yapılacak iyi bir sulama yönetimi ile drenaj çıkış ağzının olmadığı bölgelerde taban suyu derinliğini ve topraktaki tuzluluk düzeyini artırmadan sulama yapılabilmektedir.
Anahtar Kelime: taban suyu matematiksel modeller tuzlu sular toprak tuzluluğu sulama

Konular: Ziraat Mühendisliği

An algorithm for re-use of saline groundwater for irrigation

Öz:
A calculation algorithm useful in the evaluation of the potential for conjunctive re-use of saline ground-water is given, with an example. Reuse of shallow groundwater is a management alternative for controlling a local water table where a drainage outlet is not available. The threshold salt tolerance of the crop to be irrigated is one of the principal controlling parameters. By managing groundwater extraction and canal water importation, the local water table can be controlled without disposal of water to a drainage outlet.
Anahtar Kelime: saline water soil salinity irrigation water table mathematical models

Konular: Ziraat Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA KARA T, APAN M (2000). Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. , 62 - 67.
Chicago KARA Tekin,APAN Mehmet Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. (2000): 62 - 67.
MLA KARA Tekin,APAN Mehmet Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. , 2000, ss.62 - 67.
AMA KARA T,APAN M Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. . 2000; 62 - 67.
Vancouver KARA T,APAN M Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. . 2000; 62 - 67.
IEEE KARA T,APAN M "Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi." , ss.62 - 67, 2000.
ISNAD KARA, Tekin - APAN, Mehmet. "Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi". (2000), 62-67.
APA KARA T, APAN M (2000). Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 15(3), 62 - 67.
Chicago KARA Tekin,APAN Mehmet Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 15, no.3 (2000): 62 - 67.
MLA KARA Tekin,APAN Mehmet Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), vol.15, no.3, 2000, ss.62 - 67.
AMA KARA T,APAN M Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 2000; 15(3): 62 - 67.
Vancouver KARA T,APAN M Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi). 2000; 15(3): 62 - 67.
IEEE KARA T,APAN M "Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi." Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi), 15, ss.62 - 67, 2000.
ISNAD KARA, Tekin - APAN, Mehmet. "Tuzlu taban suyunun sulamalarda tekrar kullanımı için bir hesaplama yöntemi". Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) 15/3 (2000), 62-67.