Yıl: 2016 Cilt: 5 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 9 - 11 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis

Öz:
Endometrial stroma ve glandların uterus kavitesi dışındayerleşmesineendometriozis çok nadir görülür. En sık rektosigmoid verektovajinal septumda görülür. Ağrı, kanama ve barsaktıkanıklığı gibi durumlarda cerrahi endikasyonu vardır.Bu çalışmada ileoçekal bölgede endometriozis saptanan25 yaşında bekar ve daha önce geçirilmiş operasyonubulunmayan kadın hasta sunuldu. Yaklaşık 6 aydırözellikle menstürasyon dönemlerinde artan karın ağrısı,ve kilo kaybı olan hastada ileus tablosu gelişmesiüzerine kliniğimize yatırıldı. Yapılan tetkiklerindeileoçekal bölgede duvar kalınlaşması tespit edildi. Hastaoperasyona alındı ve çekumda lümeni tıkayıcı kitleolduğu görülerek sağ hemikolektomi operasyonu yapıldıve patoloji sonucu ileoçekal bölgede endometriozisolarak rapor edildi. Endometriozis tanısının preopdeğerlendirmede konması oldukça zordur. Tanıgenellikle histopatolojik inceleme sonucunda konur
Anahtar Kelime:

Konular: Genel ve Dahili Tıp

İleocecal Endometriosis is a Rare Cause of Intestinal Obstruction

Öz:
Localization of endometrial stroma and glands out ofuterus cavity is termed as “endometriosis”. Intestinalendometriosis is rarely encountered. It is commonlyobserved in rectosigmoid and rectovaginal septum. itpresents surgical indication in cases such as pain,bleeding and bowel obstruction. In this study 25 yearsold female patient without any surgical history whowas detected to have endometriosis in ileocecal regionwas presented. In the examinations, it was observedthat she was present with wall thickening in ileocecalregion. The patient was operated and having beenobserved to have a mass that obstructed lumen incecum, she was performed right hemicolectomioperation. Her patological finding were reported asendometriosis in ileocecal region. It is quite difficultto diagnose endometriosis in the preoperation process.The diagnosis is generally done following thehistopathological investigation
Anahtar Kelime:

Konular: Genel ve Dahili Tıp
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Gonultas F, ŞAMDANCI E, YÖNDER H, sumer f (2016). İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. , 9 - 11.
Chicago Gonultas Fatih,ŞAMDANCI Emine,YÖNDER Hüseyin,sumer fatih İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. (2016): 9 - 11.
MLA Gonultas Fatih,ŞAMDANCI Emine,YÖNDER Hüseyin,sumer fatih İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. , 2016, ss.9 - 11.
AMA Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. . 2016; 9 - 11.
Vancouver Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. . 2016; 9 - 11.
IEEE Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f "İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis." , ss.9 - 11, 2016.
ISNAD Gonultas, Fatih vd. "İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis". (2016), 9-11.
APA Gonultas F, ŞAMDANCI E, YÖNDER H, sumer f (2016). İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. Causapedia, 5(1), 9 - 11.
Chicago Gonultas Fatih,ŞAMDANCI Emine,YÖNDER Hüseyin,sumer fatih İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. Causapedia 5, no.1 (2016): 9 - 11.
MLA Gonultas Fatih,ŞAMDANCI Emine,YÖNDER Hüseyin,sumer fatih İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. Causapedia, vol.5, no.1, 2016, ss.9 - 11.
AMA Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. Causapedia. 2016; 5(1): 9 - 11.
Vancouver Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis. Causapedia. 2016; 5(1): 9 - 11.
IEEE Gonultas F,ŞAMDANCI E,YÖNDER H,sumer f "İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis." Causapedia, 5, ss.9 - 11, 2016.
ISNAD Gonultas, Fatih vd. "İntestinal Obstrüksiyonun Nadir Bir Nedeni İleoçekal Endometriozis". Causapedia 5/1 (2016), 9-11.