Yıl: 2001 Cilt: 7 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 134 - 141 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma

Öz:
Gelişen teknolojiyle birlikte doğaya verilen zarar da artmaktadır. Doğayı korumak ve çağımızın hızlı yaşam temposundan insanları uzaklaştırmak için yeşil alanlar oluşturulmalıdır. Yeşil alanların geliştirilmesi kadar korunması da çok önemlidir. Doğayı korumak doğayı sevmekle, doğayı sevmek de doğayı tanımakla başlar. Doğanın temel unsurlarının ilk sırasında gelen bitkileri halka tanıtmayı amaçlayan kuruluşların başında ağaç ve çalı formundaki bitkilerin tanıtıldığı Arboretum'lar gelmektedir. Arboretumlar aynı zamanda bilimsel araştırma, eğitim, öğretim ve rekreasyonel etkinliklerin de gerçekleştirildiği kuruluşlardır. Bu çalışmada araştırma alanı olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüsleri seçilmiş ve bu alanlarda bir arboretum kurulmasının ilke ve olanaklarının saptanması amaçlanmıştır. Yine bu çalışmada odunsu bitkiler arasından estetik değeri olanları seçebilmek, ağaçları geniş halk kitlelerine tanıtmak ve çoğaltmak gibi birçok amaca hizmet eden Arboretumların ülkemizde bir an önce kurulması ve geliştirilerek sayılarının arttırılması gerekliliği vurgulanmıştır.
Anahtar Kelime: arboretum Ankara botanik bahçeleri

Konular: Çevre Bilimleri

A research on arboretum formation at Ankara University Faculty of Agriculture Campus

Öz:
The damage to the nature is being large with upgrading technology. The green areas is formed for protect the nature and remove the people from their speedy life. Protection of nature starts with loving it and also loving the nature is start with recognizing it. The Arboretums that introduce the plants like trees and shrubs are most important establishments for introducing the plants to the people. The arboretums are also the establishes that scientific research education and recreation works are made. As a case study, the campus of Ankara University Faculty of Agriculture are chosen. The aim of this study is the form an arboretum in the campus. The choices of worthy plants and to recognize them to the people are the aim of the Arboretums. So they must be formed and widespread in our country this subject is main purpose of this thesis.
Anahtar Kelime: botanical gardens arboreta Ankara

Konular: Çevre Bilimleri
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
0
0
0
APA ÖNEN N, YILMAZ O (2001). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. , 134 - 141.
Chicago ÖNEN Nurcan,YILMAZ OĞUZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. (2001): 134 - 141.
MLA ÖNEN Nurcan,YILMAZ OĞUZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. , 2001, ss.134 - 141.
AMA ÖNEN N,YILMAZ O Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. . 2001; 134 - 141.
Vancouver ÖNEN N,YILMAZ O Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. . 2001; 134 - 141.
IEEE ÖNEN N,YILMAZ O "Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma." , ss.134 - 141, 2001.
ISNAD ÖNEN, Nurcan - YILMAZ, OĞUZ. "Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma". (2001), 134-141.
APA ÖNEN N, YILMAZ O (2001). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. Tarım Bilimleri Dergisi, 7(1), 134 - 141.
Chicago ÖNEN Nurcan,YILMAZ OĞUZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. Tarım Bilimleri Dergisi 7, no.1 (2001): 134 - 141.
MLA ÖNEN Nurcan,YILMAZ OĞUZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. Tarım Bilimleri Dergisi, vol.7, no.1, 2001, ss.134 - 141.
AMA ÖNEN N,YILMAZ O Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. Tarım Bilimleri Dergisi. 2001; 7(1): 134 - 141.
Vancouver ÖNEN N,YILMAZ O Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma. Tarım Bilimleri Dergisi. 2001; 7(1): 134 - 141.
IEEE ÖNEN N,YILMAZ O "Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma." Tarım Bilimleri Dergisi, 7, ss.134 - 141, 2001.
ISNAD ÖNEN, Nurcan - YILMAZ, OĞUZ. "Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kampüslerinde arboretum oluşturulması üzerine bir araştırma". Tarım Bilimleri Dergisi 7/1 (2001), 134-141.