Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi

Yıl: 2001 Cilt: 7 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 75 - 77 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi

Öz:
Bu çalışmada, toprağa farklı şekillerde uygulanan kükürdün fosfor gübrelemesinin yapıldıığ ve yapılmadığı koşullarda kireçli bir toprakta yetiştirilen mısır bitkisinin bakır, mangan ve demir içeriği üzerine etkisi araştırılmıştır. Fosfor gübrelemesi ile birlikte yüzeye kükürt uygulamasının bitkinin bakır, mangan ve demir içeriklerini artırdığı belirlenmiştir.
Anahtar Kelime: demir mangan Zea mays uygulama yöntemleri kükürt mısır eser elementler fosforlu gübreler bakır

Konular: Ziraat Mühendisliği

The effect of different sulphur application shapes and phosphorus fertilization on copper, manganese and iron contents of corn plant (Zea mays L.).

Öz:
In this study, it was investigated the effects of different application shapes of sulphur with and without phosphorus fertilization on uptake of copper, manganese and iron by corn plants grown in acalcareous soil. Sulphur, applicated to soil surface with phosphorus increased copper, manganese and iron consentrations of plants with respect to the other applications forms.
Anahtar Kelime: maize trace elements phosphorus fertilizers copper iron manganese Zea mays application methods sulfur

Konular: Ziraat Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA GÜLSER F, TÜFENKCI S, ERDAL İ (2001). Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. , 75 - 77.
Chicago GÜLSER FÜSUN,TÜFENKCI SEFIK,ERDAL İbrahim Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. (2001): 75 - 77.
MLA GÜLSER FÜSUN,TÜFENKCI SEFIK,ERDAL İbrahim Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. , 2001, ss.75 - 77.
AMA GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. . 2001; 75 - 77.
Vancouver GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. . 2001; 75 - 77.
IEEE GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ "Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi." , ss.75 - 77, 2001.
ISNAD GÜLSER, FÜSUN vd. "Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi". (2001), 75-77.
APA GÜLSER F, TÜFENKCI S, ERDAL İ (2001). Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. Tarım Bilimleri Dergisi, 7(2), 75 - 77.
Chicago GÜLSER FÜSUN,TÜFENKCI SEFIK,ERDAL İbrahim Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. Tarım Bilimleri Dergisi 7, no.2 (2001): 75 - 77.
MLA GÜLSER FÜSUN,TÜFENKCI SEFIK,ERDAL İbrahim Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. Tarım Bilimleri Dergisi, vol.7, no.2, 2001, ss.75 - 77.
AMA GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. Tarım Bilimleri Dergisi. 2001; 7(2): 75 - 77.
Vancouver GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi. Tarım Bilimleri Dergisi. 2001; 7(2): 75 - 77.
IEEE GÜLSER F,TÜFENKCI S,ERDAL İ "Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi." Tarım Bilimleri Dergisi, 7, ss.75 - 77, 2001.
ISNAD GÜLSER, FÜSUN vd. "Farklı kükürt uygulama şekilleri ve fosfor gübrelemesinin mısır bitkisinin (Zea Mays L.) bakır, mangan ve demir içeriğine etkisi". Tarım Bilimleri Dergisi 7/2 (2001), 75-77.