Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri

Yıl: 2001 Cilt: 26 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 49 - 53 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri

Öz:
Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisi yaprağının ekstrakt değerleri ISO ve TSE standartlarının üstünde, toplam polifenol miktarı ise normal düzeyde bulunmuştur. Klondan üretilen çay bitkisinin mineral madde içerikleri tohumdan üretilene oranla daha yüksek bulunmuştur. Örnekleme yapılan alanda yetiştirilen çay bitkilerinin azot, fosfor, potasyum ve demir yönünden yetersiz oldukları belirlenmiştir. Noksanlık düzeyi 3. hasat döneminde daha da artmıştır.
Anahtar Kelime: demir tohum bitkisel içecekler kül potasyum klon mineral madde içeriği yapraklar gıda bitkileri azot fosfor ekstraksiyon polifenoller çay

Konular: Biyoloji Bahçe Bitkileri Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ziraat, Toprak Bilimi

Extract, polyphenol, ash and some mineral element contents of young and old leaves of the plant grown from clone and seed

Öz:
Amount of extract of leaves of the plants grown both clone and seed was found to be above the values of ISO and TSE standards, and amount of total polyphenol was found to be normal level. Mineral elements concentrations of tea plant grown from clone was found to be higher than that plant grown from seed. Nitrogen, phosphorus, potassium and iron concentrations of the tea plants were grown at sampled areas were found not to be sufficent. The unsufficent level is getting increase and increase towards 3. harvesting period.
Anahtar Kelime: potassium clones mineral content leaves food plants nitrogen phosphorus extraction polyphenols tea iron seeds beverage crops ash

Konular: Biyoloji Bahçe Bitkileri Ziraat Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ziraat, Toprak Bilimi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA Taban S, Okay Y, KUNTER B (2001). Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. , 49 - 53.
Chicago Taban Suleyman,Okay Yeşim,KUNTER Burak Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. (2001): 49 - 53.
MLA Taban Suleyman,Okay Yeşim,KUNTER Burak Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. , 2001, ss.49 - 53.
AMA Taban S,Okay Y,KUNTER B Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. . 2001; 49 - 53.
Vancouver Taban S,Okay Y,KUNTER B Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. . 2001; 49 - 53.
IEEE Taban S,Okay Y,KUNTER B "Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri." , ss.49 - 53, 2001.
ISNAD Taban, Suleyman vd. "Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri". (2001), 49-53.
APA Taban S, Okay Y, KUNTER B (2001). Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. GIDA, 26(1), 49 - 53.
Chicago Taban Suleyman,Okay Yeşim,KUNTER Burak Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. GIDA 26, no.1 (2001): 49 - 53.
MLA Taban Suleyman,Okay Yeşim,KUNTER Burak Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. GIDA, vol.26, no.1, 2001, ss.49 - 53.
AMA Taban S,Okay Y,KUNTER B Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. GIDA. 2001; 26(1): 49 - 53.
Vancouver Taban S,Okay Y,KUNTER B Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri. GIDA. 2001; 26(1): 49 - 53.
IEEE Taban S,Okay Y,KUNTER B "Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri." GIDA, 26, ss.49 - 53, 2001.
ISNAD Taban, Suleyman vd. "Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisinin genç ve yaşlı yapraklarının ekstrakt, polifenol, kül ve bazı mineral madde içerikleri". GIDA 26/1 (2001), 49-53.