Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği

Yıl: 2017 Cilt: 4 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 123 - 148 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği

Öz:
Günümüzde ana akım medya ile sosyal ağlar arasındaki ilişkiyi doğru ve sağlıklı bir biçimde anlamakgitgide daha büyük bir önem kazanmaktadır. Dolayısıyla bu ilişkiyi en iyi ve sağlam şekilde anlayacakve test edecek bilimsel yöntemlerin bilinmesi ve uygulanması da ciddi bir ihtiyaç olarak karşımızaçıkmaktadır. Bu noktadan hareketle kaleme alınan bu makalede, daha önce Amerika'da yapılmışbir araştırma model alınarak Hürriyet Online ve Twitter gündemleri arasındaki ilişkiyi anlamaküzere tasarlanmış, geçerliliği ve güvenilirliği test edilmiş bir çalışmanın yöntemi ve analizinindetayları anlatılmaktadır. Böylelikle dünyada kullanılan yöntemlerin Türkiye'de daha iyi anlaşılmasıamaçlanmaktadır. Bu yöntemlerin uygulanması kuşkusuz Türkiye'deki gündem belirleme literatürünebüyük katkılar sağlayacak ve bu alanda yapılan çalışmaları güçlendirecektir.
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim

A Method Implementation in the Intermedia Agenda-- Setting Theory Research: The Case of Hürriyet Online and Twitter

Öz:
Understanding the relationship between the mainstream media and social networks incorrect and healthy way has become increasingly important today. Therefore, knowing andpracticing the scientific methods that will comprehend and test this relationship in the bestand the most sound way is serious need as well. Therefore, by borrowing model fromprevious research from the USA, this article describes the method of validity and reliabilitytestedwork designed to understand the relationship between Hürriyet Online and Twitteragendas. Thus, the aim is to make the methods used across the world better understood inTurkey. The implementation of these methods will undoubtedly make great contribution tothe agenda-setting literature in Turkey and will strengthen the work done in this area.
Anahtar Kelime:

Konular: İletişim
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Melek G (2017). Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. , 123 - 148.
Chicago Melek Gizem Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. (2017): 123 - 148.
MLA Melek Gizem Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. , 2017, ss.123 - 148.
AMA Melek G Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. . 2017; 123 - 148.
Vancouver Melek G Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. . 2017; 123 - 148.
IEEE Melek G "Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği." , ss.123 - 148, 2017.
ISNAD Melek, Gizem. "Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği". (2017), 123-148.
APA Melek G (2017). Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi, 4(1), 123 - 148.
Chicago Melek Gizem Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi 4, no.1 (2017): 123 - 148.
MLA Melek Gizem Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi, vol.4, no.1, 2017, ss.123 - 148.
AMA Melek G Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi. 2017; 4(1): 123 - 148.
Vancouver Melek G Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği. Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi. 2017; 4(1): 123 - 148.
IEEE Melek G "Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği." Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi, 4, ss.123 - 148, 2017.
ISNAD Melek, Gizem. "Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Araştırmalarında Bir Yöntem Uygulaması: Hürriyet Online ve Twitter Örneği". Ankara Üniversitesi İLEF Dergisi 4/1 (2017), 123-148.