Yıl: 2002 Cilt: 5 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 10 - 17 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar

Öz:
Bu çalışmada Nazilli (Aydın) ve çevresinde gıda olarak tüketilen yabancı otlar ve bunların tüketim şekilleri araştırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonunda bölgede 9 familyaya (Portulacaceae, Urticaceae, Malvaceae, Geraniaceae, Papaveraceae, Apiaceae, Poligonaceae, Fabaceae (Leguminosae), Lamiaceae (Labiatae)) ait 10 türün (Portulaca oleraca L., Urtica dioica L., Urtica ürem L., Malva sylvestris L., Erodium spp., Papaver rhoeas L., Foeniculum vulgäre L., Rumex patientia L., Glycyrrhiza glabra L., Coridothymus capitatus (L.) Reichb) yöresel olarak tüketildiği saptanmıştır.
Anahtar Kelime: Urtica dioica yabancı otlar Rumex patientia yenilebilir türler etnobotanik Aydın vitamin içeriği kullanım yerleri Papaver rhoeas Portulaca oleracea gıdalar Foeniculum vulgare yerel isimler Malva sylvestris Urtica urens Glycyrrhiza glabra Coridothymus capitatus Erodium

Weeds used as food in Nazilli (Aydın, Turkey) province and surrounding areas

Öz:
Weeds and their traditional use as food were investigated in Nazilli (Aydın) and surrounding in this study. As a result of these works, 10 taxon (Portulaca oleraca L., Urtica dioica L., Urtica urens L., Malva sylvestris L., Erodium spp., Papaver rhoeas L., Foeniculum vulgäre L., Rumex patientia L., Glycyrrhiza glabra L., Coridothymus capitatus (L.) Reichb) belonging to 9 families using (Portulacaceae, Urticaceae, Malvaceae, Geraniaceae, Papaveraceae, Apiaceae, Poligonaceae, Fabaceae (Leguminosae), Lamiaceae (Labiatae), Pinaceae, Anacardiaceae, Lauraceae, Ulmaceae) were determined.
Anahtar Kelime: Foeniculum vulgare local names Malva sylvestris Urtica urens Glycyrrhiza glabra Coridothymus capitatus Erodium Urtica dioica weeds Rumex patientia edible species ethnobotany Aydin vitamin content uses Papaver rhoeas Portulaca oleracea foods

Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA YÜCEL E, TUNAY M (2002). Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. , 10 - 17.
Chicago YÜCEL Ersin,TUNAY Mehmet Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. (2002): 10 - 17.
MLA YÜCEL Ersin,TUNAY Mehmet Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. , 2002, ss.10 - 17.
AMA YÜCEL E,TUNAY M Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. . 2002; 10 - 17.
Vancouver YÜCEL E,TUNAY M Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. . 2002; 10 - 17.
IEEE YÜCEL E,TUNAY M "Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar." , ss.10 - 17, 2002.
ISNAD YÜCEL, Ersin - TUNAY, Mehmet. "Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar". (2002), 10-17.
APA YÜCEL E, TUNAY M (2002). Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. Türkiye Herboloji Derg., 5(2), 10 - 17.
Chicago YÜCEL Ersin,TUNAY Mehmet Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. Türkiye Herboloji Derg. 5, no.2 (2002): 10 - 17.
MLA YÜCEL Ersin,TUNAY Mehmet Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. Türkiye Herboloji Derg., vol.5, no.2, 2002, ss.10 - 17.
AMA YÜCEL E,TUNAY M Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. Türkiye Herboloji Derg.. 2002; 5(2): 10 - 17.
Vancouver YÜCEL E,TUNAY M Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar. Türkiye Herboloji Derg.. 2002; 5(2): 10 - 17.
IEEE YÜCEL E,TUNAY M "Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar." Türkiye Herboloji Derg., 5, ss.10 - 17, 2002.
ISNAD YÜCEL, Ersin - TUNAY, Mehmet. "Nazilli (Aydın) ve yöresinde gıda olarak kullanılan yabancı otlar". Türkiye Herboloji Derg. 5/2 (2002), 10-17.