Yıl: 2002 Cilt: 13 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 63 - 68 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma

Öz:
Bu çalışmada halk arasında kovan güvesi olarak bilinen Galleria mellonella L.'nın beşinci evre larvalarına ait histolojik kesitlerde integument yapısı incelenmiş ve kütikülaya ait kalınlık ölçümleri yapılmıştır. Beşinci evrenin ilerleyen saatlerinde prokütikülada ekzokütiküla ve endokütiküla farklılaşması belirginleşmiş ve kütiküla kalınlığında önemli artış olmuştur. Epidermiste yassı şekilde görülen epidermal hücreler prizmatik sekile dönüşerek bir sonraki evreye ait yeni kütikülayı sentezlemeye başlamışlar, eski kütiküla atıldıktan sonra tekrar yassı sekile dönüşmüşlerdir.
Anahtar Kelime: Galleria mellonella larva doku bilimi integüment hayvan kütikulası kalınlık

Konular: Biyoloji

A histological investigation on the integument of Galleria mellonella L. larvae

Öz:
In this study, structure of integument was investigated and thickness of cuticle was measured 'in histoiogical sections of fifth instar larvae of Galleria mellonella L. known as greater wax moth. Exocuticle and endocuticle layers of procuticle were evident in old hours of instar and thickness of cuticle increased considerably. After squamous epidermal cells had transformed into prismatic form, they secreted new cuticle. After molting, epidermal cells transformed into squamous form again.
Anahtar Kelime: integument animal cuticle thickness Galleria mellonella larvae histology

Konular: Biyoloji
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA ÖZPARLAK H, UNSAL S, Aktumsek A (2002). Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. , 63 - 68.
Chicago ÖZPARLAK Haluk,UNSAL SADETTIN,Aktumsek Abdurrahman Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. (2002): 63 - 68.
MLA ÖZPARLAK Haluk,UNSAL SADETTIN,Aktumsek Abdurrahman Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. , 2002, ss.63 - 68.
AMA ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. . 2002; 63 - 68.
Vancouver ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. . 2002; 63 - 68.
IEEE ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A "Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma." , ss.63 - 68, 2002.
ISNAD ÖZPARLAK, Haluk vd. "Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma". (2002), 63-68.
APA ÖZPARLAK H, UNSAL S, Aktumsek A (2002). Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. Veterinarium, 13(1), 63 - 68.
Chicago ÖZPARLAK Haluk,UNSAL SADETTIN,Aktumsek Abdurrahman Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. Veterinarium 13, no.1 (2002): 63 - 68.
MLA ÖZPARLAK Haluk,UNSAL SADETTIN,Aktumsek Abdurrahman Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. Veterinarium, vol.13, no.1, 2002, ss.63 - 68.
AMA ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. Veterinarium. 2002; 13(1): 63 - 68.
Vancouver ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma. Veterinarium. 2002; 13(1): 63 - 68.
IEEE ÖZPARLAK H,UNSAL S,Aktumsek A "Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma." Veterinarium, 13, ss.63 - 68, 2002.
ISNAD ÖZPARLAK, Haluk vd. "Galleria mellonella L. larvalarında integümentin histolojik yapısı üzerine bir araştırma". Veterinarium 13/1 (2002), 63-68.