Yıl: 2003 Cilt: 9 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 189 - 196 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi

Öz:
Bu araştırma, İsparta ili, Eğirdir ilçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve bu kaynakların koruma-kullamm ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi amacıyla yürütülmüştür. Bu bağlamda öncelikle rekreasyon ve rekreasyon kaynağı kavramları açıklanmıştır Araştırma alanının doğal ve kültürel kaynaklarının envanteri ve analizi çalışmanın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yürütülen bu çalışmalar ışığında, ORRRC (Outdoor Recreation Resources Review Commission - Dış Mekan Rekreasyon Kaynaklarını inceleme Komisyonu) tarafından geliştirilen "Rekreasyon Kaynakları Sınıflandırma" Yöntemi, Eğirdir ilçesi örneğinde uygulanmış, alanın rekreasyon kaynakları belirlenmiş ve sınıflandırılmıştır. Sonuç olarak araştırma alanının rekreasyon kaynakları değerlendirilmiş ve bu kaynakların geliştirilmesi için öneriler getirilmiştir.
Anahtar Kelime: turizm kültürel çevre Isparta süs ve rekreasyon alanları Eğirdir Gölü

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Su Kaynakları

Determination and evaluation of Egirdir town's recreation resources

Öz:
This research was carried out to determine and evaluate of Eğirdir Town's recreation resources in the context of protection and using criteria. In this context; firstly, the terms of recreation and recreation resources have been explained. Inventory and analysis of natural and cultural resources are the important part of this research. In the light of the inventory and analysis; the method of "classification of recreation resources" which is improved by ORRRC (Outdoor Recreation Resources Review Commission) is used in the case of Eğirdir Town to determine and classification its recreation resources. As a result, the recreation resources of the area have been evaluated and some recommendation was given to develop of the area's recreation resources.
Anahtar Kelime: amenity and recreation areas Egirdir Lake tourism cultural environment Isparta

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Su Kaynakları
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
  • Akkaya, A. 1997. Eğirdir' de Kültür Değişmesi, Eğirdir Belediyesi Yayını, Eskişehir.
  • Altunkasa, M. ve G. Uzun, 1991. Rekreasyonel Planlamada Arz ve Talep. Çukurova Üniv. Yayınları: 6, 80s., Adana.
  • Anonim, 2002. Eğirdir ilçesi Çevre Durum Raporu. Eğirdir Belediyesi Raporları, Eğirdir.
  • Anonymous, 2002. ORRRC at 40. National collection or a national system a fundamental goal of our profession must be conservation of recreation diversity. Park & Recreation, february 2002, 37, 61.
  • An, E. 1993. Eğirdir Gölü Barla-Eğirdir-Şaraphane Kıyı Şeridinin Alan Kullanım Yönünden Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış). Çukurova Üniv. Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı, Adana.
  • Arslan, Z. 1998. İsparta Bölgesinde havacılık sporları ve geliştirilmesi. 2. İsparta'nın Dünü-Bugünü ve Yarını Sempozyumu, Cilt 1. Süleyman Demirel Üniv. Yayını, İsparta.
  • Büyükgebiz, T., i. Dutkuner, ve E. Yeğen, 2001. Eğirdir (İsparta) Yöresinin Tıbbi ve Aromatik Bitkileri. 1.Eğirdir Semineri, Eğirdir.
  • Çevikbaş, A. 1998. İsparta'nın doğal mağara ve kanyonlarının turizm açısından önemi. 2. İsparta'nın Dünü-Bugünü ve Yarını Sempozyumu, Cilt 1. Süleyman Demirel Üniversitesi Yayını, İsparta.
  • Dabanca, G. 2002. Malos Antik Kenti Üzerine Bir Araştırma. Eğirdir Kaymakamlığı Turizm Danışma Müdürlüğü Yayını, Eğirdir.
  • Dutkuner, i. ve H. Fakir. 2000. Kasnak Meşesi'nde Zararlı Makrofunguslar. Seminer Notu Süleyman Demirel Üniv. Orman Fak., İsparta.
  • Genç, M. ve i. Dutkuner. 200İ. Eğirdir ilçesindeki anıt ağaçları. 1. Eğirdir Sempozyumu. Eğirdir Belediyesi Yayınlar, Eğirdir.
  • Gold, M. S. 1980. Recreation Planning and Design. Me. Grow Hill Book Company. New York.
  • Gürdal, M. 1998. Göller Bölgesinde Eğirdir ilçesinin Turizm Potansiyeli ve 2000'li Yıllarda Alternatif Turizm imkanları. Seminer Notu Muğla Üniv. Milas Meslek Yüksekokulu, Muğla.
  • Gökşin, A. 2001. Kasnak Ormanı (Eğirdir) Florası ve Quercus Vulcanica (Kasnak Meşesi)'nin Oluşturduğu Meşcere Tipleri Üzerine Araştırmalar. Süleyman Demirel Üniv. Orman Fak. Yayınları, İsparta.
  • Gürdoğdu, B. E. 2001. İsparta Çevresindeki Bazı Korunan Alanlarda Orman Kuşları Üzerine Gözlemler. Yüksek Lisans Tezi. Süleyman Demirel Üniv., Fen Bilimleri Enstitüsü, Orman Mühendisliği Anabilim Dalı. İsparta.
  • Jenkins, M. and J. J. Piagram. 1999. Outdoor Recreation Management. Routledge, London.
  • özköse, M. 2001. Turizme kaynak unutulan değer "Oluklacı". 1 .Eğirdir Sempozyumu. Eğirdir Belediyesi Yayınları, Eğirdir.
  • Yiğitbaşı, S. 1972. Eğirdir Felekabad Tarihi. Çeltik Matbaacılık, istanbul.
  • Yücel, M. 1999. Doğa Koruma Alanları ve Planlanması. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Yayınları: 104. Yardımcı Ders Kitapları: B-9, Adana,
APA KARADAĞ A, AKPINAR N (2003). Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. , 189 - 196.
Chicago KARADAĞ AYBİKE AYFER,AKPINAR NEVİN Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. (2003): 189 - 196.
MLA KARADAĞ AYBİKE AYFER,AKPINAR NEVİN Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. , 2003, ss.189 - 196.
AMA KARADAĞ A,AKPINAR N Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. . 2003; 189 - 196.
Vancouver KARADAĞ A,AKPINAR N Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. . 2003; 189 - 196.
IEEE KARADAĞ A,AKPINAR N "Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi." , ss.189 - 196, 2003.
ISNAD KARADAĞ, AYBİKE AYFER - AKPINAR, NEVİN. "Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi". (2003), 189-196.
APA KARADAĞ A, AKPINAR N (2003). Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. Tarım Bilimleri Dergisi, 9(2), 189 - 196.
Chicago KARADAĞ AYBİKE AYFER,AKPINAR NEVİN Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. Tarım Bilimleri Dergisi 9, no.2 (2003): 189 - 196.
MLA KARADAĞ AYBİKE AYFER,AKPINAR NEVİN Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. Tarım Bilimleri Dergisi, vol.9, no.2, 2003, ss.189 - 196.
AMA KARADAĞ A,AKPINAR N Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. Tarım Bilimleri Dergisi. 2003; 9(2): 189 - 196.
Vancouver KARADAĞ A,AKPINAR N Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi. Tarım Bilimleri Dergisi. 2003; 9(2): 189 - 196.
IEEE KARADAĞ A,AKPINAR N "Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi." Tarım Bilimleri Dergisi, 9, ss.189 - 196, 2003.
ISNAD KARADAĞ, AYBİKE AYFER - AKPINAR, NEVİN. "Eğirdir İlçesinin rekreasyon kaynaklarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi". Tarım Bilimleri Dergisi 9/2 (2003), 189-196.