Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması

Yıl: 2003 Cilt: 9 Sayı: 4 Sayfa Aralığı: 450 - 453 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması

Öz:
Bu araştırmada, Çanakkale ilinde Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliklerine üye olan ve olmayan işletmeleri teknik ve sosyal yönden karşılaştırabilmek için dört ilçeden basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile seçilen 90 işletme ile anket yapılmıştır. Elde edilen verilerden iki grup arasında sosyal yönden belirgin bir farklılık bulunmamıştır. Ancak teknik açıdan, işletmelerin uyguladıkları aşım şekilleri, suni döllemede seçim kararını etkileyen kişi ve kuruluşlar ve hayvansal ürünlerini ne şekilde pazarladıkları konularında iki grup arasında istatistik! olarak fark bulunmuştur.
Anahtar Kelime: işletmeler süt sığırcılığı üretim yapısı Çanakkale

Konular: İş İşletme

Comparisons between member enterprises of Çanakkale Holstein-Frisen Assosiciation non-members concerning production technics used and social caharcteristics

Öz:
In this research survey was made with 90 enterprises at four areas in Çanakkale in order to compare the non-member and member enterprises that are member of Holstein Friesen Association. Enterprises were selected using random sample. No significant difference were found between the two groups in social aspect. Statistical difference were found when evaluated in the technical way such as; application of insemination types in the enterprises, the person or the organisations that have a role in decision of artificial insemination and the marketing process of the animal products.
Anahtar Kelime: dairy herds production structure Canakkale enterprises

Konular: İş İşletme
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
  • Anonim, 2002. http://www.cu.edu.tr/faku1teler/zf/zb/bi.1gi/ dsvbl.htm
  • Akman, T., Emiroğlu, M., Tavmen, A., 2001. Hayvansal Üretim ve Ticareti. Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı, Ağustos 2001.
  • Tanrıvermiş, H., Gündoğmuş, E., Sayın, C, 1993. Türkiye'de Hayvancılığın genel Ekonomik Durumu ve Temel Sorunları, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir.
  • Topuz, F. 2000. Türkiye'de Hayvancılığın Durumu ve Fiyat Dışı Destekleme Uygulamaları. Ankara.
  • Yamane.T. 1967. Elementary Sampling Theory, Prentice-Hall. Inc. Englewood Cliffs. New Jersey.
APA SAVRAN F (2003). Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. , 450 - 453.
Chicago SAVRAN Ferhan Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. (2003): 450 - 453.
MLA SAVRAN Ferhan Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. , 2003, ss.450 - 453.
AMA SAVRAN F Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. . 2003; 450 - 453.
Vancouver SAVRAN F Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. . 2003; 450 - 453.
IEEE SAVRAN F "Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması." , ss.450 - 453, 2003.
ISNAD SAVRAN, Ferhan. "Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması". (2003), 450-453.
APA SAVRAN F (2003). Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. Tarım Bilimleri Dergisi, 9(4), 450 - 453.
Chicago SAVRAN Ferhan Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. Tarım Bilimleri Dergisi 9, no.4 (2003): 450 - 453.
MLA SAVRAN Ferhan Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. Tarım Bilimleri Dergisi, vol.9, no.4, 2003, ss.450 - 453.
AMA SAVRAN F Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. Tarım Bilimleri Dergisi. 2003; 9(4): 450 - 453.
Vancouver SAVRAN F Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması. Tarım Bilimleri Dergisi. 2003; 9(4): 450 - 453.
IEEE SAVRAN F "Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması." Tarım Bilimleri Dergisi, 9, ss.450 - 453, 2003.
ISNAD SAVRAN, Ferhan. "Çanakkale Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliğine üye olan ve olmayan işletmelerin kullandıkları üretim teknikleri ve sosyal karakteristiklerin karşılaştırılması". Tarım Bilimleri Dergisi 9/4 (2003), 450-453.