Yıl: 2019 Cilt: 16 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 45 - 50 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 03-02-2020

Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı

Öz:
Bu çalışmada kadın sağlığının korunması ve geliştirilmesi konusunda ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve çıkarılan mevzuat incelenerek tarihsel gelişimin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.Kadın sağlığının belirleyicileri arasında kadının toplumsal statüsü, toplumsal cinsiyet rolleri ve ayrımcılığı, üreme sağlığını etkileyen faktörlerin sağlıkla ilişkisi yer almaktadır. Son on yılı aşan süredir uluslararası platformdaolduğu kadar ulusal düzeyde de sağlıkla ilgili sorunlar, çözüm önerileri veprogramlar toplumsal cinsiyet bakış açısıyla değerlendirilmektedir. Yaşamboyu, dönemlerine göre “kadın” cinsiyetinin karşılaştığı sorunlar/olaylarfarklılık göstermektedir. Yürütülen hizmetlerin niteliğinin yükseltilmesi, gebelik döneminde sağlık hizmetine ulaşımda sürekliliğin sağlanması, normal doğumun ve anne sütünün teşvik edilmesi, öncelikle anne ve bebeksağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından önemlidir.
Anahtar Kelime:

Konular: Sosyal Çalışma Sosyoloji Kadın Araştırmaları Aile Çalışmaları

Legislation on Women’s Health Protection Policies in Force in Our Country

Öz:
In this study it is aimed to evaluate the historical development of the country by examining the international contracts and legislation of which my country is a party to the protection and development of women’s health. Women’s social status, gender roles and discrimination, health-related factors affecting reproductive health are among the determinants of comes health. Over the last decade, health issues, solution proposals and programs have been assessed from a gender perspective, as well as at the international level, at the national level. The problems / incidents that life expects to face according to their “gender” vary from one period to another. Improving the quality of the services provided, ensuring continuity of access to health care during pregnancy, promoting normal birth and maternal health are important in terms of protecting and developing maternal and infant health.
Anahtar Kelime:

Konular: Sosyal Çalışma Sosyoloji Kadın Araştırmaları Aile Çalışmaları
Belge Türü: Makale Makale Türü: Derleme Erişim Türü: Erişime Açık
APA ŞİMŞEK A, Çakmak D (2019). Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. , 45 - 50.
Chicago ŞİMŞEK Asiye Çiğdem,Çakmak Deniz Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. (2019): 45 - 50.
MLA ŞİMŞEK Asiye Çiğdem,Çakmak Deniz Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. , 2019, ss.45 - 50.
AMA ŞİMŞEK A,Çakmak D Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. . 2019; 45 - 50.
Vancouver ŞİMŞEK A,Çakmak D Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. . 2019; 45 - 50.
IEEE ŞİMŞEK A,Çakmak D "Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı." , ss.45 - 50, 2019.
ISNAD ŞİMŞEK, Asiye Çiğdem - Çakmak, Deniz. "Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı". (2019), 45-50.
APA ŞİMŞEK A, Çakmak D (2019). Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi, 16(1), 45 - 50.
Chicago ŞİMŞEK Asiye Çiğdem,Çakmak Deniz Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi 16, no.1 (2019): 45 - 50.
MLA ŞİMŞEK Asiye Çiğdem,Çakmak Deniz Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi, vol.16, no.1, 2019, ss.45 - 50.
AMA ŞİMŞEK A,Çakmak D Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi. 2019; 16(1): 45 - 50.
Vancouver ŞİMŞEK A,Çakmak D Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı. Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi. 2019; 16(1): 45 - 50.
IEEE ŞİMŞEK A,Çakmak D "Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı." Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi, 16, ss.45 - 50, 2019.
ISNAD ŞİMŞEK, Asiye Çiğdem - Çakmak, Deniz. "Ülkemizde Yürürlükte Olan Kadın Sağlığını Koruma Politikaları Mevzuatı". Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi 16/1 (2019), 45-50.