Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma

Yıl: 2018 Cilt: 5 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 97 - 108 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 10-02-2020

Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma

Öz:
Toplumun sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesinde önemli bir pay sahibi olan girişimcilik faaliyetleri önemini giderek artırmaktadır.Bu tür faaliyetlerin önemini kavrayan ülkelerde girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe daha fazla desteklenmektedir. Sürekli büyümeeğiliminde olan turizm sektöründe giri-şimcilik faaliyetleri, ayrı bir önem taşımaktadır. Dolayısıyla turizm alanında eğitim görmüşinsanların girişimcilik eğilimlerinin artması, turizm alanındaki hizmet kalitesinin yükselmesine ve sosyo-ekonomik ilerlemelerekatkı sunacaktır. Bu araştırmanın amacı, turizm alanında eğitim gören öğrenci-lerin girişimcilik eğitimi öncesi ve sonrasındakigirişimcilik eğilimlerine yönelik farklılıkları belirlemek ve girişimcilik eğitiminin girişimcilik eğilimi üzerine olan etkisiniaraştırmaktır. Araştırma, Aksaray üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerine uygulanmış ve nitel araştırmatüründe tasarlanmıştır. Bu amaçla, literatürdeki çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgiler ile yarı yapılandırılmış bir görüşme formuoluşturulmuştur. Bu görüşme formunda, eğitim öncesi ve sonrasında çeşitli tema-lara göre girişimcilik eğilimini gösteren sorularınyanı sıra öğrencilerin kişisel özelliklerine yönelik sorular da yer almıştır. Araştırmada girişimcilik eğitiminin öğrencileri farklıaçılardan etkilediği ve onlara yeni bilgi ve beceriler kazandırdığı anlaşılmıştır. Bu sonuç, ülke ve bölge ekonomilerinin geli-şimindeönemli bir etkiye sahip olan turizm sektöründe girişimciliği canlandırmak için girişimcilik eğitiminin etkisini ortaya koymaktadır.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel

The Impact of Entrepreneurship Education in the Entrepreneurship Tendency: A Research on Tourism Managements Students

Öz:
Entrepreneurship activities, which have an important share in social and economic development of society, are increasingly important. Entrepreneurial activities are increasingly supported in countries that understand the importance of such activities Entrepreneurial activities are of special importance in the tourism sector, which has a tendency to grow continuously. Therefore, the increased entrep- reneurial tendencies of people trained in tourism will contribute to the increase in the quality of service in the field of tourism and to socio-economic progress. The aim of this research is to deter-mine the differences in entrepreneurship tendencies before and after entrepreneurship education of students who are studying in tourism field and to investigate the effect of entrepreneurship edu-cation on entrepreneurship tendency The research was applied to the 4th grade students of the Department of Tourism Management of Aksaray University and is designed as a qualitative research type. For this purpose, a semi-structured interview form was formed with the information obtained from various sources in the literature. In this interview form, questions related to the personal characteristics of the students as well as questions showing entrepreneurial tendencies according to various themes before and after the training were included In this research, It has been understood that entrepreneurship training in the research has affected students from different angles and has given them new knowledge and skills. This result demonstrates the impact of entrepreneurship education to revive entrepreneurship in the tourism sector, which has a significant impact on the development of national and regional economies.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Tuncer M, DOĞAN S (2018). Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. , 97 - 108.
Chicago Tuncer Mehmet,DOĞAN SAİT Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. (2018): 97 - 108.
MLA Tuncer Mehmet,DOĞAN SAİT Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. , 2018, ss.97 - 108.
AMA Tuncer M,DOĞAN S Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. . 2018; 97 - 108.
Vancouver Tuncer M,DOĞAN S Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. . 2018; 97 - 108.
IEEE Tuncer M,DOĞAN S "Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma." , ss.97 - 108, 2018.
ISNAD Tuncer, Mehmet - DOĞAN, SAİT. "Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma". (2018), 97-108.
APA Tuncer M, DOĞAN S (2018). Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. Turizm Akademik Dergisi, 5(2), 97 - 108.
Chicago Tuncer Mehmet,DOĞAN SAİT Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. Turizm Akademik Dergisi 5, no.2 (2018): 97 - 108.
MLA Tuncer Mehmet,DOĞAN SAİT Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. Turizm Akademik Dergisi, vol.5, no.2, 2018, ss.97 - 108.
AMA Tuncer M,DOĞAN S Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. Turizm Akademik Dergisi. 2018; 5(2): 97 - 108.
Vancouver Tuncer M,DOĞAN S Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma. Turizm Akademik Dergisi. 2018; 5(2): 97 - 108.
IEEE Tuncer M,DOĞAN S "Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma." Turizm Akademik Dergisi, 5, ss.97 - 108, 2018.
ISNAD Tuncer, Mehmet - DOĞAN, SAİT. "Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma". Turizm Akademik Dergisi 5/2 (2018), 97-108.