Yıl: 2001 Cilt: 3 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 1 - 9 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi

Öz:
Genetik Algoritma, bilgisayar üzerinde oluşan bir evrim şeklidir. Genetik Algoritmalar ile oluşturulan seleksiyon, doğal topluluklara benzer bir şekilde bilgisayar hafızasına depo edilmiş kromozomlar üzerinde icra edilmektedir. Evrim teorisi, biyolojik sistemleri doğal seleksiyon işleminin devamlı üretimi olarak tanımlamaktadır. Buna benzer olarak, Genetik Algoritmalar el ile yapıldığında uzun süren hesaplamalar yerine bilgisayar üzerinde oluşturulan evrimle mühendislik problemlerinin çözümünde etkili olmaktadır. Bu çalışmada altı açıklıklı sürekli bir kirişte maksimum açıklık ve mesnet momentlerini veren hareketli yük kombinezonlarının Genetik Algoritmalarla otomatik bir şekilde düzenlenmesi incelenmiştir. Sunulan metodun hesaplama hızı tesir çizgileri yöntemi gibi klasik yöntemlerle yapılan çözüme kıyasla oldukça yüksektir.
Anahtar Kelime:

The determination of maximum moments in a continuous beam by genetic algorithms

Öz:
Genetic Algorithm is a form of evolution that takes place in a computer. The selection by Genetic Algorithm operates ön strings of binary digits stored in the computer's memory in much the same way that natural populations of individuals evolve. The evolution theory describes the biological systems as the continuous process of the natural selections. Similar to that, since computations made by hand are time consuming, Genetic Algorithms are effective for solving engineering problems by forming evaluation in computer. In this study, the live load arrangements for maximum bending and support moments on a continuous six- span beam are obtained automatically by Genetic Algorithms. Computation speed of presented method is higher as compared to that of conventional methods like influence line method.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA TURGUT P, ARSLAN A (2001). Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. , 1 - 9.
Chicago TURGUT PAKI,ARSLAN ABDUSSAMET Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. (2001): 1 - 9.
MLA TURGUT PAKI,ARSLAN ABDUSSAMET Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. , 2001, ss.1 - 9.
AMA TURGUT P,ARSLAN A Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. . 2001; 1 - 9.
Vancouver TURGUT P,ARSLAN A Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. . 2001; 1 - 9.
IEEE TURGUT P,ARSLAN A "Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi." , ss.1 - 9, 2001.
ISNAD TURGUT, PAKI - ARSLAN, ABDUSSAMET. "Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi". (2001), 1-9.
APA TURGUT P, ARSLAN A (2001). Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi, 3(3), 1 - 9.
Chicago TURGUT PAKI,ARSLAN ABDUSSAMET Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi 3, no.3 (2001): 1 - 9.
MLA TURGUT PAKI,ARSLAN ABDUSSAMET Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi, vol.3, no.3, 2001, ss.1 - 9.
AMA TURGUT P,ARSLAN A Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi. 2001; 3(3): 1 - 9.
Vancouver TURGUT P,ARSLAN A Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi. 2001; 3(3): 1 - 9.
IEEE TURGUT P,ARSLAN A "Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi." Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi, 3, ss.1 - 9, 2001.
ISNAD TURGUT, PAKI - ARSLAN, ABDUSSAMET. "Sürekli bir kirişte maksimum momentlerin genetik algoritmalar ile belirlenmesi". Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi 3/3 (2001), 1-9.