Yıl: 2018 Cilt: 11 Sayı: Özel Sayı Sayfa Aralığı: 699 - 724 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 17-03-2020

BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ

Öz:
Finansal raporlama çerçevesindeki gelişim ve değişim muhasebe meslek standartlarındakideğişimleri etkilemektedir. Standartlarda meydana gelen değişimler meslek mensuplarınıngeçmiş bilgilerini ve öğrendiklerini güncellemelerini zorunlu hale getirmektedir. Yenistandartların getirmiş olduğu düzenlemeler ile kendini güncelleyemeyen muhasebe meslekmensuplarının geçmiş bilgileriyle yaptıkları muhasebe uygulamaları bir takım karışıklık veyanlışlıklara yol açmaktadır. Bu durumda, muhasebe meslek mensuplarının yenistandartlara yönelik tutum ve algıları geçmiş bilgilerini güncellemelerini gerektirir. Bununiçin muhasebe meslek mensupları tarafından Finansal Raporlama Standartları’nın (FRS)bilinirliği ve farkındalığı önem arz etmektedir. Bu noktadan hareketle bu çalışmada,Balıkesir ili Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na kayıtlı meslek mensuplarınınBOBİ FRS’ye yönelik farkındalık ve bilinirlik düzeyleri tespit edilmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat İşletme Finans

DETERMINATION OF AWARENESS AND FAMILIARITY LEVELS ABOUT THE BIG AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES FINANCIAL REPORTED STANDARDS BY PROFESSIONAL ACCOUNTANTS: EVIDENCE FROM BALIKESIR PROVINCE

Öz:
The development and changes in the framework of financial reporting affects changes in professional accountants’ standards. Changes in standards require professionals to update their knowledge and what they learned. Accounting practices made by the professional accountants who cannot update themselves by the regulations brought by the new standards lead to some confusion and inaccuracies. In this case, the attitudes and perceptions of professional accountants towards new standards require them to update their past knowledge. The awareness and familiarity of the Financial Reporting Standards (FRS) is important for this purpose by professional accountants. From this point of view, in this study, it was determined the level of awareness and familiarity of Big and Medium-Sized Enterprises Financial Reported Standards by professional accountants who are the members of the Chamber of Certified Public Accountants of Balıkesir province.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat İşletme Finans
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA SAKARYA Ş, YAZGAN K, HÜSEYİN YILDIRIM H (2018). BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. , 699 - 724.
Chicago SAKARYA Şakir,YAZGAN Kemal Faruk,HÜSEYİN YILDIRIM HASAN BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. (2018): 699 - 724.
MLA SAKARYA Şakir,YAZGAN Kemal Faruk,HÜSEYİN YILDIRIM HASAN BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. , 2018, ss.699 - 724.
AMA SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. . 2018; 699 - 724.
Vancouver SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. . 2018; 699 - 724.
IEEE SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H "BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ." , ss.699 - 724, 2018.
ISNAD SAKARYA, Şakir vd. "BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ". (2018), 699-724.
APA SAKARYA Ş, YAZGAN K, HÜSEYİN YILDIRIM H (2018). BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 11(Özel Sayı), 699 - 724.
Chicago SAKARYA Şakir,YAZGAN Kemal Faruk,HÜSEYİN YILDIRIM HASAN BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 11, no.Özel Sayı (2018): 699 - 724.
MLA SAKARYA Şakir,YAZGAN Kemal Faruk,HÜSEYİN YILDIRIM HASAN BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, vol.11, no.Özel Sayı, 2018, ss.699 - 724.
AMA SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları. 2018; 11(Özel Sayı): 699 - 724.
Vancouver SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları. 2018; 11(Özel Sayı): 699 - 724.
IEEE SAKARYA Ş,YAZGAN K,HÜSEYİN YILDIRIM H "BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ." Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 11, ss.699 - 724, 2018.
ISNAD SAKARYA, Şakir vd. "BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ". Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 11/Özel Sayı (2018), 699-724.