Yıl: 2018 Cilt: 14 Sayı: özel Sayfa Aralığı: 129 - 146 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 28-12-2020

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Öz:
Bu çalışmanın temel amacı üniversite öğrencilerinin helal ürün algı, tutum ve beklentilerinin ortayakonulmasıdır. Ayrıca üniversite öğrencilerinin helal ürünlerle ilgili değerlendirmelerinin, çeşitlidemografik özellikler açısından farklılaşıp farklılaşmadığının belirlenmesi çalışmanın diğer amaçlarıarasında yer almaktadır. Bu noktadan hareketle Bozok Üniversite’nde öğrenim gören öğrencilerüzerine bir anket çalışması yapılmıştır. Elde edilen verilerin analizi sonucunda üniversite öğrencilerininhelal ürün ile ilgili algı, tutum ve davranışları belirlenmiş ve kullanılan ölçekteki ifadeler yapılan faktöranalizi sonucu sekiz boyutta gruplandırılmıştır. Yapılan varyans analizi sonucu yaş, cinsiyet, ortalamaaylık harcama ve ailenin ortalama aylık geliri değişkenleri açısından değerlendirmelerin farklılaşmadığı;helal ürün bilgi düzeyi ve öğrenim görülen fakülteler bazında ise değerlendirmelerin farklılaştığısonucuna ulaşılmıştır.
Anahtar Kelime:

HALAL PRODUCT PERCEPTION, ATTITUDE AND EXPECTATIONS OF UNIVERSITY STUDENTS: BOZOK UNIVERSITY SAMPLE

Öz:
The main aim of this study is to reveal the halal product perception, attitudes and expectations of university students. In addition, it is among the other purposes of the study to determine whether the evaluations of university students about the halal products differ in terms of various demographic characteristics. From this point, a questionnaire study was conducted on the students of Bozok University. From the analysis’ results of the obtained data, the perceptions, attitudes and behaviors of the university students related to the halal product were determined and the items in the measurement scale were grouped into eight dimensions thorough factor analysis. From the results of variance analysis, it is concluded that the evaluations do not differ in terms of age, gender, average monthly expenditure and average monthly income of the family; halal product knowledge level and education faculties, the evaluations are differentiated.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA Hacıhasanoğlu P, KARA M, hacıhasanoğlu t (2018). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. , 129 - 146.
Chicago Hacıhasanoğlu Pınar,KARA Mehmet Erkut,hacıhasanoğlu tansel ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. (2018): 129 - 146.
MLA Hacıhasanoğlu Pınar,KARA Mehmet Erkut,hacıhasanoğlu tansel ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. , 2018, ss.129 - 146.
AMA Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. . 2018; 129 - 146.
Vancouver Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. . 2018; 129 - 146.
IEEE Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ." , ss.129 - 146, 2018.
ISNAD Hacıhasanoğlu, Pınar vd. "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ". (2018), 129-146.
APA Hacıhasanoğlu P, KARA M, hacıhasanoğlu t (2018). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14(özel), 129 - 146.
Chicago Hacıhasanoğlu Pınar,KARA Mehmet Erkut,hacıhasanoğlu tansel ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14, no.özel (2018): 129 - 146.
MLA Hacıhasanoğlu Pınar,KARA Mehmet Erkut,hacıhasanoğlu tansel ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol.14, no.özel, 2018, ss.129 - 146.
AMA Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi. 2018; 14(özel): 129 - 146.
Vancouver Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi. 2018; 14(özel): 129 - 146.
IEEE Hacıhasanoğlu P,KARA M,hacıhasanoğlu t "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ." Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14, ss.129 - 146, 2018.
ISNAD Hacıhasanoğlu, Pınar vd. "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HELAL ÜRÜN ALGI, TUTUM VE BEKLENTİLERİ: BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ". Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14/özel (2018), 129-146.