Yıl: 1996 Cilt: 6 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 24 - 27 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı

Öz:
Üç değişik materyal kullanılarak kranioplasti yapılan 94 olgu, defekte yol açan nedenler, uygulanan kranioplastik malzeme ve bunlarda görülen komplikasyonlar açısından retrospektif olarak incelendi. İnceleme sonucunda en sık karğılaşılan komplikasyonun enfeksiyon ve grefte karşı konakçı vücudun tepkisinin olduğu görüldü. Sonuçta, günümüzde az olmayan bir sıklıkla karşılaşılan kranial kemik defektlerinin onarımında karın duvarı içerisinde veya scalp altında saklanan otolog greftlerin en uygun kranioplasti materyali olduğu, bunun sağlanamadığı durumlarda ise akriliğin kullanılmasının çok uygun bir tercih olacağı kanısına varıldı.
Anahtar Kelime:

Konular: Nörolojik Bilimler Cerrahi

Reconstruction of cranial defects with acrylic, otolog and homolog bone grafts

Öz:
Ninety-four cases applied cranioplasty with three various materials were analysed retrospectively with the object of etiologic factors, cranioplastic material and complications. As a result of analyses, the most frequent complications were infection and host-graft reaction. Consequently, we have the conclusion that, in the reconstruction of uncommon cranial bone defects, autolog grafts kept in the abdominal wall or under the scalp are suitable cranioplasty materials, in the event that these are not obtained, use of acrylic is preferable material.
Anahtar Kelime:

Konular: Nörolojik Bilimler Cerrahi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
0
0
0
APA ERGİN N, KADIOĞLU H (1996). Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. , 24 - 27.
Chicago ERGİN Necdet,KADIOĞLU Hakan Hadi Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. (1996): 24 - 27.
MLA ERGİN Necdet,KADIOĞLU Hakan Hadi Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. , 1996, ss.24 - 27.
AMA ERGİN N,KADIOĞLU H Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. . 1996; 24 - 27.
Vancouver ERGİN N,KADIOĞLU H Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. . 1996; 24 - 27.
IEEE ERGİN N,KADIOĞLU H "Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı." , ss.24 - 27, 1996.
ISNAD ERGİN, Necdet - KADIOĞLU, Hakan Hadi. "Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı". (1996), 24-27.
APA ERGİN N, KADIOĞLU H (1996). Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. Türk Nöroşirürji Dergsi, 6(1), 24 - 27.
Chicago ERGİN Necdet,KADIOĞLU Hakan Hadi Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. Türk Nöroşirürji Dergsi 6, no.1 (1996): 24 - 27.
MLA ERGİN Necdet,KADIOĞLU Hakan Hadi Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. Türk Nöroşirürji Dergsi, vol.6, no.1, 1996, ss.24 - 27.
AMA ERGİN N,KADIOĞLU H Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. Türk Nöroşirürji Dergsi. 1996; 6(1): 24 - 27.
Vancouver ERGİN N,KADIOĞLU H Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı. Türk Nöroşirürji Dergsi. 1996; 6(1): 24 - 27.
IEEE ERGİN N,KADIOĞLU H "Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı." Türk Nöroşirürji Dergsi, 6, ss.24 - 27, 1996.
ISNAD ERGİN, Necdet - KADIOĞLU, Hakan Hadi. "Kraniyal kemik defektlerinin onarımında akrilik, otolog ve homolog kemik greftlerin kullanımı". Türk Nöroşirürji Dergsi 6/1 (1996), 24-27.