hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme

Yıl: 2005 Cilt: 0 Sayı: 26 Sayfa Aralığı: 120 - 126 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme

Öz:
Bu araştırmada İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda hisse senetleri işlem gören Deri ve Gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisse başına getirilen ve hisse fiyatları ile kazançları, nakit akımları, hisse başına kârları ve hisse başına defter değerleri arasındaki ilişki incelenmiştir. Araştırma bulgularına göre şirketlerin genel olarak hisse getirileriyle faaliyet kazançları, faaliyet kazançlarındaki değişim, faaliyetlerden nakit akımı, faaliyetlerden nakit akımmdaki değişim, yıllık büyüme ve yıllık büyümedeki değişim arasında düşük düzeyde bir ilişki bulunurken, hisse fiyatları ile hisse başına kazanç ve hisse başına defter değerleri arasında anlamlı bir ilişki saptanmıştır.
Anahtar Kelime: hisse senedi getirileri nakit akışı gıda sektörü hisse senedi fiyatları deri sanayi faaliyet performansı

Konular: Tarih İşletme İktisat

The Relation Between Stock Prizes and Yields, Profits and Cash Flows: An Empirical Research on Leather and Food Firms

Öz:
In this research, an investigation has been made to identify the relationship between earnings per share and share prices as well as cash flows, nominal share values of leather and feed companies of which shares are traded in Istanbul Stock Exchange. A weak relationship has been identified among share earnings and operating incomes, change in operating incomes, operation cash flows, change in operation cash flows, annual growth, change in annual growt of the companies. On the other hand, the results of this research indicated a meaningful relationship between share prices, earnings per share and nominal values of the shares.
Anahtar Kelime: food sector stock prices leather industry operation performance stock returns cash flow

Konular: Tarih İşletme İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • Ali, A., Pope, P. (1995), "The incremental information content of earnings, funds flow and cash flow: the U.K. evidence", Journal of Business, Finance and Accounting, January.
  • Bartov, Eli, Goldberg, Stephen R., Sun Kim, Myung (2001), "The Valuation relevance of Earnings and Cash Flows: an International Perspective", Journal of International Finacial Management and Accounting, Vol:12, No:2.
  • Beneda, Nancy L. (2003, "Estimating free cash flows and valuing a growth company", Journal of Asset Management, Vol:4, No:4, 2nd May.
  • Charion, A. And Ketz, E. (1991), "An empirical examination of cash flow measures", Ahacus, Vol:27.
  • Charitou, Andreas, Clubb, Colin, Andreov, Andreas (2000), "The Value Relevance of Earnings and Cash Flows: Empirical Evidence for Japan", Journal of International Financial Management and Accounting, Vol:11, No:1.
  • Charitou, Andreas, Clubb, Colin, Andreov, Andreos (2001), "The Effect of Earnings Performance, Growth and Firm Size on the Usefulness of Cash Flows and Earning in Explaining Security Returns: Empirical Evidence for the UK", Journal of Business & Accounting, Nol:28, No:5, June/July.
  • Cheng, Agnes, Yang, Simon S.M. (2002), "The Incremental Information Content of Earnings and Cash Flows From Operations Affected by, Their Extremity", Journal of Business Finace & Accounting, Vol:30, No:l, January/March.
  • Clubb, Colin D.B. (1995), "An Empirical Study of The Information Content of Accounting Earnings, Funds Flows And Cash Flows In The U.K.", Journal of Business Finace & Accounting, Vol:22,No:l, January.
  • Dechow, P. (1994), "Accounting earnings and cash flows as measures of firm performance. The role of accounting accruals", Journal of Accounting and Economics, Vol:18.
  • Easton, P.O., Haris, T.S. (1991), "Earnings as Explanatory Variable for Returns", Journal of Accounting Research, Vol:22.
  • Estep, Preston W. (2003), "Cash Flows, Asset Values, And Investment Returns", Journal of Portfolio Management, Vol:29, Iss.3, Spring.
  • Jones, Stewart (2003), "On the Relationship between Earnings, Cash Flows and Returns: An Australian Postscript to Lev and Zarowin (1999)", Review of Accounting & Finance, Vol:2, No:l.
  • Kinnunen, J. and Niskanen, J.(1991), "Market Recations to unexpected Accrual Income adn Cash Flow: Test of Alternative Income Definitions and Expectation Models", EIASM Workink Paper.
  • Lev, B. (1989), "On the Usefulness of Earnings and Earnings Research: Lessons and Directions From Two Decades of Empirical Research", Journal fo Accounting Research.
  • O'Bryan, David (1999), "The Corroborative Relation Between Earnings And Cash Flows", Quarterly Journal of Business & Economics, Vol:38, Iss.2, Spring.
  • O'Hanlan, J., Puon, S., Yansaah, R.A. (1992), "Market Recognition of Differences in Earnings Persistence: UK Evidence", Journal of Business Finance & Accounting, Vol:19, No:4, June.
  • Randall, Maury R., Suk, David Y., Tully, Stephen W., (2003), "Mutual Fund Cash Flows and Stock Market Performance", Journal of Investing, Vol:12, Iss.l, Spring.
  • Rayburn, J. (1986), "The Association of Operating Cash Flow adn Accruals With Security Returns", Journal of Accounting Research.
  • Vogt,Stephen, C.(1994),"The Cash Flow/Investment Relationship: Evidence form U.S. Manufacturing Firms", Finacial Management, Vol:23, No:2, Summer.
APA ŞAMİLOĞLU F (2005). hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. , 120 - 126.
Chicago ŞAMİLOĞLU Famil hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. (2005): 120 - 126.
MLA ŞAMİLOĞLU Famil hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. , 2005, ss.120 - 126.
AMA ŞAMİLOĞLU F hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. . 2005; 120 - 126.
Vancouver ŞAMİLOĞLU F hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. . 2005; 120 - 126.
IEEE ŞAMİLOĞLU F "hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme." , ss.120 - 126, 2005.
ISNAD ŞAMİLOĞLU, Famil. "hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme". (2005), 120-126.
APA ŞAMİLOĞLU F (2005). hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi), 0(26), 120 - 126.
Chicago ŞAMİLOĞLU Famil hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi) 0, no.26 (2005): 120 - 126.
MLA ŞAMİLOĞLU Famil hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi), vol.0, no.26, 2005, ss.120 - 126.
AMA ŞAMİLOĞLU F hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi). 2005; 0(26): 120 - 126.
Vancouver ŞAMİLOĞLU F hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme. Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi). 2005; 0(26): 120 - 126.
IEEE ŞAMİLOĞLU F "hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme." Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi), 0, ss.120 - 126, 2005.
ISNAD ŞAMİLOĞLU, Famil. "hisse Getirileri ve Fiyatlarıyla, Kazanç ve Nakit Akımları Arasındaki İlişki: Deri ve Gıda Şirketlerinde Ampirik Bir İnceleme". Muhasebe ve Finansman Dergisi (. e-Muhasebe ve Finansman Dergisi) 26 (2005), 120-126.