Yıl: 1999 Cilt: 8 Sayı: 32 Sayfa Aralığı: 21 - 27 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri

Öz:
Bu çalışmada ticari gübreler, doğal zeolit ve gübre emdirilmiş zeolitler Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık) tohumları üzerine uygulanmıştır. Bu maddelerin tohum çimlenmesi, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu çalışma sonunda zeolitin gübre hazırlanmasında nitrat taşıyıcı olarak kullanılabileceği; amonyumun bitkiler tarafından daha etkin biçimde değerlendirilebileceği ve gübre tasarrufu sağlanabileceği sonucuna varılmıştır.
Anahtar Kelime: tohum çimlenmesi Triticum aestivum zeolit büyüme Cucumis sativus

The effect of zeolit onseed germination and plant growth of Triticum sativum and Cucumis sativus

Öz:
In this study, commercial fertilizers, natural zeolit and zeolites saturated with fertilizer are treated on the seeds of Triticum sativum and Cucumis sativus. Effects on seed germinations and plant growth of these substances were studied. As a result of this study; It was found out that zeolit could be used as a nitrat carrier in the preparation of fertilizer and that amonium could be ass-esed by plants more effectively and that more manure could be saved.
Anahtar Kelime: zeolites growth Cucumis sativus seed germination Triticum aestivum

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KURAMA H, ATAŞLAR E, POTOĞLU İ, SAVAROĞLU F, TOKUR S (1999). Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. , 21 - 27.
Chicago KURAMA Haldun,ATAŞLAR EBRU,POTOĞLU İsmühan,SAVAROĞLU Filiz,TOKUR Süleyman Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. (1999): 21 - 27.
MLA KURAMA Haldun,ATAŞLAR EBRU,POTOĞLU İsmühan,SAVAROĞLU Filiz,TOKUR Süleyman Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. , 1999, ss.21 - 27.
AMA KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. . 1999; 21 - 27.
Vancouver KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. . 1999; 21 - 27.
IEEE KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S "Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri." , ss.21 - 27, 1999.
ISNAD KURAMA, Haldun vd. "Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri". (1999), 21-27.
APA KURAMA H, ATAŞLAR E, POTOĞLU İ, SAVAROĞLU F, TOKUR S (1999). Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. Ekoloji Çevre Dergisi, 8(32), 21 - 27.
Chicago KURAMA Haldun,ATAŞLAR EBRU,POTOĞLU İsmühan,SAVAROĞLU Filiz,TOKUR Süleyman Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. Ekoloji Çevre Dergisi 8, no.32 (1999): 21 - 27.
MLA KURAMA Haldun,ATAŞLAR EBRU,POTOĞLU İsmühan,SAVAROĞLU Filiz,TOKUR Süleyman Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. Ekoloji Çevre Dergisi, vol.8, no.32, 1999, ss.21 - 27.
AMA KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. Ekoloji Çevre Dergisi. 1999; 8(32): 21 - 27.
Vancouver KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri. Ekoloji Çevre Dergisi. 1999; 8(32): 21 - 27.
IEEE KURAMA H,ATAŞLAR E,POTOĞLU İ,SAVAROĞLU F,TOKUR S "Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri." Ekoloji Çevre Dergisi, 8, ss.21 - 27, 1999.
ISNAD KURAMA, Haldun vd. "Zeolitin Triticum sativum (buğday) ve Cucumis sativus (salatalık)' un çimlenme, bitki büyüme ve gelişmesi üzerine etkileri". Ekoloji Çevre Dergisi 8/32 (1999), 21-27.