Yıl: 1998 Cilt: 22 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 7 - 11 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri

Öz:
Nüfusun hızla artmasına karşın doğal dengenin en önemli unsuru olan ormanlarımız hızlı bir biçimde azalmakta ve buna paralel olarak orman ürünleri sanayisi iş kolundaki sorunlar hızla büyümektedir. Orman ürünleri sanayisindeki arz ve talep dengesizliği ve diğer taraftan bu iş kolunda çalışan küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunları birlikte dikkatle incelenmesi gerekmekte olan iki önemli konudur. Bu çalışmada Trabzon ili mülki sınırları dahilinde bulunan küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin durumlarını belirlemek temel amaç olarak tespit edilmiştir. Yapılan arastırma sonucunda çalısmanın konusunu olusturan işletmelerin ana sorunları belirlenmiş, çözüm önerileri getirilmiştir.
Anahtar Kelime: Trabzon yapı ormancılık büyüklük orman ürünleri sanayii Türkiye bıçkı KOBİ

Konular: İşletme Coğrafya İktisat İşletme Finans Orman Mühendisliği

The structure and suggestions to solve problems of small and middle-sized forest products industry establishments in Trabzon

Öz:
As a results of rapid increase in population, forests which are an integral part of natural balance, have been dramatically decreasing. Thus problems associated with forestry, are in the rise. In this regard, the supply and demand conflicts and problems in small and middle-sized establishments in the forest product industry are two major issues which require close attention. The principal objective of this study is to examine the status of small and medium sized forest product industry in the province of Trabzon. The present study has identified the main problems of the establishments and solutions for these problems were proposed.
Anahtar Kelime: forest products industries Turkey sawmilling small businesses Trabzon structure forestry size

Konular: İşletme Coğrafya İktisat İşletme Finans Orman Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
0
0
0
  • 1. Uludag, I. ve Serin, V., Türkiye’de Küçük ve Orta ÖLçekli Isletmeler- Yapısal ve Finansal Sorunlar, Çözümler-. ITO, 1991-25, Istanbul, 182, 1991.
  • 2. Alpugan, O., Küçük Isletmeler Kavramı, Kurulusu ve Yönetimi, Genisletilmis ve Gözden Geçirilmis II. Basım, Der Yayınları, Ankara, 525, 1994.
  • 3. Alpugan, O., Isletme Bilimine Giris, Derya Kitapevi, Trabzon, 425, 1996.
  • 4. Özcan, B., Orman Ürünleri Sanayisinin Önemi ve Türkiye Ekonomisine Katkısı, Tarım Orman Köyisleri Bakanlıgı Dergisi, Sayı 61, 18-19, 1991.
  • 5. Orman Ürünleri Sanayi Genel Müdürlügü, Orman Ürünleri Sanayi Kurumu Genel Müdürlügü 1980-1990 Faaliyetleri, ORÜS, Ankara, 133, 1991.
  • 6. 1980 Genel Sanayi ve Isyeri Sayımı, T.C. Devlet Istatistik Enstitüsü, Ankara, 1983.
  • 7. 1985 Genel Sanayi ve Isyeri Sayımı, T.C. Devlet Istatistik Enstitüsü, Ankara, 1989.
  • 8. 1992 Genel Sanayi ve Isyeri Sayımı, T.C. Devlet Istatistik Enstitüsü, Ankara, 1995.
  • 9. Sencan, H., Arastırma Yöntem Bilimi Basılmamıs Ders Notları, I.Ü. Isletme Fakültesi, Davranıs Bilimleri Ana Bilim Dalı, Istanbul, 1993.
APA CINDIK H, AKYÜZ K (1998). Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. , 7 - 11.
Chicago CINDIK Hicabi,AKYÜZ Kadir Cemil Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. (1998): 7 - 11.
MLA CINDIK Hicabi,AKYÜZ Kadir Cemil Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. , 1998, ss.7 - 11.
AMA CINDIK H,AKYÜZ K Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. . 1998; 7 - 11.
Vancouver CINDIK H,AKYÜZ K Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. . 1998; 7 - 11.
IEEE CINDIK H,AKYÜZ K "Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri." , ss.7 - 11, 1998.
ISNAD CINDIK, Hicabi - AKYÜZ, Kadir Cemil. "Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri". (1998), 7-11.
APA CINDIK H, AKYÜZ K (1998). Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 22(1), 7 - 11.
Chicago CINDIK Hicabi,AKYÜZ Kadir Cemil Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry 22, no.1 (1998): 7 - 11.
MLA CINDIK Hicabi,AKYÜZ Kadir Cemil Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, vol.22, no.1, 1998, ss.7 - 11.
AMA CINDIK H,AKYÜZ K Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry. 1998; 22(1): 7 - 11.
Vancouver CINDIK H,AKYÜZ K Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry. 1998; 22(1): 7 - 11.
IEEE CINDIK H,AKYÜZ K "Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri." Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 22, ss.7 - 11, 1998.
ISNAD CINDIK, Hicabi - AKYÜZ, Kadir Cemil. "Trabzon ilindeki küçük ve orta ölçekli orman ürünleri sanayi işletmelerinin yapısı, sorunları ve çözüm önerileri". Turkish Journal of Agriculture and Forestry 22/1 (1998), 7-11.