Yıl: 1998 Cilt: 14 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 47 - 55 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar

Öz:
Bu çalışma, Tekstüre Soya Proteini (TSP) ve Konsantre Soya Proteini'nin (KSP) tavuk sosisi kalitesine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla TSP ve KSP hidratize edildikten sonra %2.5-0; %5-0; %0-2.5; %0-5 ve %2.5-2.5 oranlarında sosis hamuruna katılmıştır. Araştırmanın sonunda TSP ve KSP'nin tavuk sosisi üretiminde kullanımının herhangi bir teknolojik hataya neden olmadığı ve mikrobiyolojik kaliteyi önemli düzeyde etkilemediği tespit edilmiştir. Bununla beraber, ürünün protein, nem ve kül miktarları belirgin bir şekilde artmış, özellikle bu durum %2.5 KSP-%2.5 TSP ve %5 KSP katkılı sosislerde daha belirgin bir biçimde ortaya çıkmıştır.
Anahtar Kelime: gıda katkı maddeleri sosis soya proteini kimyasal analizler mikrobiyoloji tavuk eti

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi

The investigation on the possibilities of consantrated and texturized soy protein usage in the production of chicken sausage

Öz:
The aim of the study determined the effects of Texturized Soy Protein (TSP) and Consantrated Soy Protein (CSP) on the quality of chicken sausage. After hidrated, TSP and CSP were added to sausage batter at the levels of 2.5-0%; 5-0%; 0-2.5%; 0-5% and 2.5-2.5% respectively. As a result, it was concluded that TSP and CSP did not cause any technological problem in the chicken sausage production in those levels and did not affect on the microbiological quality. However, the content of protein, moisture and ash of the samples increased, especially, at the levels of 2.5% TSP, 2.5% CSP and 5% CSP .
Anahtar Kelime: microbiology chicken meat food additives sausages soya protein chemical analysis

Konular: Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KAYAARDI S, GÜRBÜZ Ü, NİZAMLIOĞLU M, DOĞRUER Y (1998). Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. , 47 - 55.
Chicago KAYAARDI Semra,GÜRBÜZ Ümit,NİZAMLIOĞLU MUSTAFA,DOĞRUER Yusuf Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. (1998): 47 - 55.
MLA KAYAARDI Semra,GÜRBÜZ Ümit,NİZAMLIOĞLU MUSTAFA,DOĞRUER Yusuf Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. , 1998, ss.47 - 55.
AMA KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. . 1998; 47 - 55.
Vancouver KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. . 1998; 47 - 55.
IEEE KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y "Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar." , ss.47 - 55, 1998.
ISNAD KAYAARDI, Semra vd. "Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar". (1998), 47-55.
APA KAYAARDI S, GÜRBÜZ Ü, NİZAMLIOĞLU M, DOĞRUER Y (1998). Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 14(2), 47 - 55.
Chicago KAYAARDI Semra,GÜRBÜZ Ümit,NİZAMLIOĞLU MUSTAFA,DOĞRUER Yusuf Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14, no.2 (1998): 47 - 55.
MLA KAYAARDI Semra,GÜRBÜZ Ümit,NİZAMLIOĞLU MUSTAFA,DOĞRUER Yusuf Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences, vol.14, no.2, 1998, ss.47 - 55.
AMA KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences. 1998; 14(2): 47 - 55.
Vancouver KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar. Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences. 1998; 14(2): 47 - 55.
IEEE KAYAARDI S,GÜRBÜZ Ü,NİZAMLIOĞLU M,DOĞRUER Y "Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar." Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences, 14, ss.47 - 55, 1998.
ISNAD KAYAARDI, Semra vd. "Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar". Veteriner Bilimleri Dergisi . Eurasian Journal of Veterinary Sciences 14/2 (1998), 47-55.