Yıl: 2007 Cilt: 14 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 171 - 180 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi

Öz:
İşletmeler ne tür pazara yönelik olarak faaliyet gösterirse göstersinler hedef pazarlarını işletmenin ana amaçları doğrultusunda seçmek zorundadırlar. Bu çalışmada, hedef pazarın belirlenmesi için hedef pazar seçimi stratejilerinin tamamını değerlendirerek bütün durumlar için en iyi olanı seçebilen bir yaklaşım olan Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) kullanılmıştır. AHP, seçimde kullanılacak stratejilerin üstünlüklerinin belirlenmesi ve sistematik olarak karşılaştırılıp değerlendirilmesini sağlayan bir metottur. Bu çalışmada AHP metodu kullanılarak Ege bölgesinde mobilya sektörü için pazar seçimine yönelik bir uygulama yapılmıştır.
Anahtar Kelime: mobilya sanayi ege bölgesi Analitik Hiyerarşi Yöntemi (AHP) hedef pazar

Konular: Endüstri Mühendisliği

Determination of Target Market in Aegean Ragion for Furniture Sector by Using Analytical Hierarchy Process

Öz:
Businesses have to choose their target markets according to their goals, no matter in which sector they operate. In this study, analytical hierarchy process (AHP), which is an approach making businesses able to choose the best way in all situations by evaluating all strategies for choosing target markets, is used in order to determine target market . AHP is a method, which makes us to be able to determine the superiority of that will be used to choose by systematically comparing and evaluating them. In this study an application to choose market in Aegean Region for furniture sector using AHP method is carried out.
Anahtar Kelime: target market furniture industry aegean region Analytic Hierarchy Process (AHP)

Konular: Endüstri Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA TOKSARI M (2007). Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. , 171 - 180.
Chicago TOKSARI MURAT Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. (2007): 171 - 180.
MLA TOKSARI MURAT Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. , 2007, ss.171 - 180.
AMA TOKSARI M Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. . 2007; 171 - 180.
Vancouver TOKSARI M Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. . 2007; 171 - 180.
IEEE TOKSARI M "Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi." , ss.171 - 180, 2007.
ISNAD TOKSARI, MURAT. "Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi". (2007), 171-180.
APA TOKSARI M (2007). Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1), 171 - 180.
Chicago TOKSARI MURAT Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 14, no.1 (2007): 171 - 180.
MLA TOKSARI MURAT Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol.14, no.1, 2007, ss.171 - 180.
AMA TOKSARI M Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007; 14(1): 171 - 180.
Vancouver TOKSARI M Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007; 14(1): 171 - 180.
IEEE TOKSARI M "Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi." Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14, ss.171 - 180, 2007.
ISNAD TOKSARI, MURAT. "Analitik Hiyerarşi Projesi Yaklaşımı Kullanılarak Mobilya Sektörü İçin Ege Bölgesi'nde Hedef Pazarın Belirlenmesi". Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 14/1 (2007), 171-180.