Yıl: 2007 Cilt: 9 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 159 - 166 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar

Öz:
Bu çalışmada; Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapılan okul uygulamalarının karşılaştırılması yapılmış benzerlik ve farklılıklar ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Anahtar Kelime: almanya öğretmenlik uygulamaları öğretmen eğitimi Türkiye okul uygulamaları karşılaştırma üniversite eğitimi eğitim fakültesi uygulama okulu

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları

The Similarities and Differences Between School Applications of Educational Faculty in Erzincan University and that of Ausburg University in Bavaria State

Öz:
In this study, we compared the school applications of the Faculty of Education in Erzincan University with those of the Faculty of Education in Ausburg University in Baveria State and tried to determine the similarities and differences between them.
Anahtar Kelime: teaching practices teacher education Turkey school applications comparison university education faculty of education school for practice germany

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • 1.YÖK, (1997). Fakülte-Okul İşbirliği, Yüksek Öğretim Kurulu / Dünya Bankası, Milli Eğitimi Geliştirme Projesi Hizmet Öncesi Öğretmen Eğitimi, Ankara. Online: http://www.yok.gov.tr/egitim/ogretmen/kitaplar/ilkfen/ogr/aday5p.doc (erişim tarihi: 20.06.2007)
APA ÇETİN Ö, ULUDAĞ E, Akın M (2007). Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. , 159 - 166.
Chicago ÇETİN ÖMER FARUK,ULUDAĞ Erdoğan,Akın Mustafa Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. (2007): 159 - 166.
MLA ÇETİN ÖMER FARUK,ULUDAĞ Erdoğan,Akın Mustafa Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. , 2007, ss.159 - 166.
AMA ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. . 2007; 159 - 166.
Vancouver ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. . 2007; 159 - 166.
IEEE ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M "Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar." , ss.159 - 166, 2007.
ISNAD ÇETİN, ÖMER FARUK vd. "Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar". (2007), 159-166.
APA ÇETİN Ö, ULUDAĞ E, Akın M (2007). Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 9(2), 159 - 166.
Chicago ÇETİN ÖMER FARUK,ULUDAĞ Erdoğan,Akın Mustafa Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 9, no.2 (2007): 159 - 166.
MLA ÇETİN ÖMER FARUK,ULUDAĞ Erdoğan,Akın Mustafa Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol.9, no.2, 2007, ss.159 - 166.
AMA ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007; 9(2): 159 - 166.
Vancouver ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2007; 9(2): 159 - 166.
IEEE ÇETİN Ö,ULUDAĞ E,Akın M "Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar." Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 9, ss.159 - 166, 2007.
ISNAD ÇETİN, ÖMER FARUK vd. "Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Almanya'nın Bavyera Eyaleti Ausburg Üniversitesi Eğitim Fakültesinin Okul Uygulamaları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar". Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 9/2 (2007), 159-166.