Yıl: 2006 Cilt: 13 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 39 - 51 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma

Öz:
İş tatmini, isin özellikleriyle çalısanların istekleri birbirine uydugu zaman gerçeklesmektedir. ise karsı pozitif tutum is doyumuna esdegerdir. ise karsı negatif tutum ise is doyumsuzlugu olarak adlandırılabilir. Buradan hareketle bireyin isyerinde yüksek is tatmini hissetmesi, bu kisinin genelde isini sevdigi ve isine olumlu yönde deger verdigi sonucunu ortaya koymaktadır. Bu arastırmada bankalarda çalısan personelin is tatmini etkileyen faktörler ve bu faktörlerin önem dereceleri belirlenmeye çalısılmıstır. Arastırma sonucunda belirlenen yönetim tarzı, ücret gibi faktörler ile is tatmini arasında anlamlı iliskiler oldugu tespit edilmistir.
Anahtar Kelime: iş tatmini bankalar kalite yönetimi ücret memnuniyet çalışan tutumları

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • AAMODT, Mike. (2000). Technical Affairs Section. http://www.ipmaac/. org/ acn/ apr96/techaff.html.
  • ALTIN, Asena, SARPKAYA, Pınar (1990) “iş Doyumu, Etkenleri ve işletmelerdeki iş Doyumu Düzeyine ilişkin bir Arastırma”, Yönetim ve Ekonomi Dergisi, Sayı;2
  • DAViS, Keith (1982) “işletmelerde insan Davranışı Örgütsel Davranış, (Çeviren Kemal Tosun v.d.)” 5. İstanbul:İstanbul Matbaası
  • DUMAN, Gürcan (2000) “Yönetim Açısından iş Tatmini”, Yayınlanmamıs Yüksek Lisans Tezi Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü,
  • ERDİL, Oya, KESKİN, Halil (2003) “Güçlendirmeyle İŞ Tatmini, İŞ Stresi ve Örgütsel Baglılık Arasındaki iliŞkiler; Bir Alan Arastırması”, İstanbul Üniversitesi İsletme Fakültesi Dergisi, C:32 S:1
  • EREN, Erol (2004) “Örgütsel Davranıs ve Yönetim Psikolojisi”, İstanbul:Dogus Üniversitesi İİBF
  • GİLMORE, SRLEY A. vd. (1999). “Job Satisfaction and Service Quality Perceptions: University Food Service Employees “http://www.nacufs.org/services/publications/journal_1999/gilmore.asp
  • IMPAROTA, N. (1972) “Relationship Between Porter’s Need Satisfaction Questionnaire and the Job Descriptive Index”, Journal of Applied Psychology, 56(4),
  • LOCKE, E. A. (1969) “What is Job Satisfaction?”, Organizational Behavior and Human Performance.
  • OSHAGBEMI, T. (2000), “ Gender Differences in The Job Satisfaction of University Teachers”,Women in Management Review, 15(7).
  • PAKSOY, Mahmut (2002), “Çalısma Ortamında nsan ve Toplm Kalite Yönetimi”, stanbul:Santay yayınevi
  • RETZ, J(1987), “Behaviour in Organizations”, Third Edition
  • SCHERMERHORN, J. R., HUNT, J. G. and OSBORN, R. N. (1994) Management, John Willey and Sons, USA.
  • SERTÇE Selahattin (2003), “Kamu Kuruluslarında Yöneticilerin İŞ Doyumu Üzerine Bir Arastırma (İzmir Emniyet Teskilatı Örnegi)”, Yayınlanmamıs Yüksek Lisans Tezi Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • TÜTÜNCÜ Özkan, Kar Amacı Gütmeyen Yiyecek içecek işletmelerinde iş doyumunun Analizi,Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Cilt 2, Sayı:3, 2000
APA ÖRÜCÜ E, YUMUŞAK S, BOZKIR Y (2006). Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. , 39 - 51.
Chicago ÖRÜCÜ Edip,YUMUŞAK Sedat,BOZKIR Yasin Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. (2006): 39 - 51.
MLA ÖRÜCÜ Edip,YUMUŞAK Sedat,BOZKIR Yasin Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. , 2006, ss.39 - 51.
AMA ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. . 2006; 39 - 51.
Vancouver ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. . 2006; 39 - 51.
IEEE ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y "Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma." , ss.39 - 51, 2006.
ISNAD ÖRÜCÜ, Edip vd. "Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma". (2006), 39-51.
APA ÖRÜCÜ E, YUMUŞAK S, BOZKIR Y (2006). Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 13(1), 39 - 51.
Chicago ÖRÜCÜ Edip,YUMUŞAK Sedat,BOZKIR Yasin Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 13, no.1 (2006): 39 - 51.
MLA ÖRÜCÜ Edip,YUMUŞAK Sedat,BOZKIR Yasin Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol.13, no.1, 2006, ss.39 - 51.
AMA ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2006; 13(1): 39 - 51.
Vancouver ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma. Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2006; 13(1): 39 - 51.
IEEE ÖRÜCÜ E,YUMUŞAK S,BOZKIR Y "Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma." Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 13, ss.39 - 51, 2006.
ISNAD ÖRÜCÜ, Edip vd. "Kalite Yönetimi Çerçevesinde Bankalarda Çalışan Personelin İş Tatmini ve İş Tatminini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma". Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 13/1 (2006), 39-51.