Yıl: 2007 Cilt: 16 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 331 - 346 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi

Öz:
Mal ve Şahsa karşı işlenen suçlar mekana bağlı olarak farklı dağılışlar göstermektedir. Bu nedenle suçların mekanla ilişkilendirilecek şekilde CBS ortamında haritalanması son yıllarda önem kazanmıştır. Bu çalışmada Adana’ın Seyhan İlçesi Beş Ocak Polis Merkez Amirliği sorumluluk alanında çocuk suçlarının dağılışı ile mekan arasındaki ilişkiler CBS yöntemleri ile araştırılmıştır. Çalışmanın sonucunda gridleme yöntemi kullanılarak yapılan haritada suçların kümelendiği yerler tespit edilmiş ve sıcak noktalar belirlenmiştir.
Anahtar Kelime: suç oranı coğrafi bilgi sistemleri Adana suç istatistikleri suç-yer ilişkisi Türkiye suç çeşitleri gençlik (çocukluk) suçları suç dağılımı suç haritaları çocuk suçluluğu

Mapping and Analisizing of Children Crimes in Adana Beş Ocak Police Center Authorization Area Using Geographical Information System

Öz:
Crimes against property and people represent different spatial distribution pattern. Therefore, mapping and spatial examination of crime have become popular by using GIS, recently. In this study, relationships between place and crime were investigated in Adana’s Seyhan districts of Beşocak police center authorization area using GIS. Consequently, this study was able to determine hot spots in terms of crime density.
Anahtar Kelime: crime statistics crime-place relationship Turkey crime types juvenile delinquency crime distribution crime maps youth crime crime rate geographic information systems Adana

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA GÜRBÜZ M, Karabulut M (2007). Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. , 331 - 346.
Chicago GÜRBÜZ Mehmet,Karabulut Murat Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. (2007): 331 - 346.
MLA GÜRBÜZ Mehmet,Karabulut Murat Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. , 2007, ss.331 - 346.
AMA GÜRBÜZ M,Karabulut M Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. . 2007; 331 - 346.
Vancouver GÜRBÜZ M,Karabulut M Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. . 2007; 331 - 346.
IEEE GÜRBÜZ M,Karabulut M "Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi." , ss.331 - 346, 2007.
ISNAD GÜRBÜZ, Mehmet - Karabulut, Murat. "Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi". (2007), 331-346.
APA GÜRBÜZ M, Karabulut M (2007). Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 16(1), 331 - 346.
Chicago GÜRBÜZ Mehmet,Karabulut Murat Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 16, no.1 (2007): 331 - 346.
MLA GÜRBÜZ Mehmet,Karabulut Murat Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, vol.16, no.1, 2007, ss.331 - 346.
AMA GÜRBÜZ M,Karabulut M Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2007; 16(1): 331 - 346.
Vancouver GÜRBÜZ M,Karabulut M Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2007; 16(1): 331 - 346.
IEEE GÜRBÜZ M,Karabulut M "Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi." Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 16, ss.331 - 346, 2007.
ISNAD GÜRBÜZ, Mehmet - Karabulut, Murat. "Adana Beş Ocak Polis Karakolu Sorumluluk Bölgesinde Çocuk Suçlarının Coğrafi Bilgisi Sistemleri ile Haritalandırılması ve Analizi". Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 16/1 (2007), 331-346.