Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma

Yıl: 2006 Cilt: 8 Sayı: 3-4 Sayfa Aralığı: 29 - 48 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma

Öz:
Günümüzde dünyada hızlı bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bilim ve teknolojideki ortaya çıkan yeni gelişmeler, bu süreci hızlandırarak tüm dünyaya yaymaktadır. Kamu hizmeti yapan kurumlardan birisi olan Emniyet Teşkilatı da bu sürecin iyi bir takipçisi olma durumundadır. Suç ve suçlularla mücadelede başarılı olmak için, en az suçlular kadar teknolojiyi takip etmek, zeki, kabiliyetli ve eğitimli olmak gerekir. Bu noktada Emniyet Teşkilatının yönetim anlayışında da gelişim ve değişim kaçınılmaz olacaktır. Yönetimde etkin olarak rol oynayan amir sınıfının yeni yönetim anlayışlarını takip edebilmesi ve bunları uygulamaya geçirebilmesi hizmette verimi ve kaliteyi artıracaktır. Çalışmamızda, mesleki durgunluk (kariyer platosu) ile ilgili kavram ve anlamlar ele alınmış, Emniyet Teşkilatının amir sınıfının kariyer planlaması ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Çalışmamızın son bölümünde ise Emniyet Teşkilatındaki amir sınıfının mesleki durgunluk boyutu ile ilgili yapılan araştırma sonucu elde edilen bulgulara ve yorumlara yer verilmiştir.
Anahtar Kelime: kariyer duraklaması türk polis teşkilatı polis teşkilatları emniyet teşkilatı kariyer planlama mesleki kariyer anket amirler meslekte yükselme

Konular: İş İşletme

Career Plateaus: An Application on Career Plateaus of the Management Staff Working for Police Organization

Öz:
Nowadays, a rapid alteration process which is being lived in this era is forcing the public associations and institutions that serve the public to change and develop is being lived in the world. Turkish Police Organization must also be a good follower of this process. In order to be successful in struggling with crime and criminals, it is necessary to follow new technology. At this point, improvement and alteration will be inevitable for the management understanding of Turkish Police Organization. In this research, some concept and meanings which connected with Career Plateaus have been dealt with and career planning of the management staff of the Turkish Police Organization have been evaluated. At the final part, some findings and comments which were achieved at the end of the research made related to the Career Plateaus of the management staff have been expressed.
Anahtar Kelime: manager staff promotion in profession career plateau turkish police organization police organizations law enforcement agency career planning professional career questionnaire

Konular: İş İşletme
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Bibliyografik
  • Akat, İlter ve Budak Solakoğlu, Gülay, (1994), İşletme Yönetimi, İstanbul: Beta.
  • Aldemir, M.Ceyhan; Ataol, Alpay ve Budak Solakoğlu, Gülay, (1998), Personel Yönetimi, İzmir: Barış Yayınları.
  • Ataol, Alpay, (1989), Kariyer Yönetimi, İzmir: T.Tek. Ok.K.lığı Basımevi.
  • Aytaç, Serpil, (1997), Çalışma Yaşamında Kariyer Yönetimi, Planlaması, Geliştirilmesi, Sorunları, İstanbul: Epsilon Yayıncılık, 1.Baskı.
  • Berberoğlu, Gülay, (1991), "İşletmelerde Organizasyon-Birey Bütünleşmesini Sağlayan Etkili Bir Uygulama: Kariyer Yönetimi", Amme İdaresi Dergisi, C.24, Sayı:l, ss.135.
  • Can, Halil, (1991), Organizasyon ve Yönetim, Ankara: Adım Yayıncılık.
  • Dündar, Gönen, (1994), "Kariyer Planlama Sürecinde İnsan Kaynakları Bilgi Sistemlerinden Yararlanılması ve Bir Model", 2.Yönetim Kongresi Tebliğler, İzmir: DEÜ İşletme Fakültesi Yayınları.
  • Hall Douglas T., (tarihsiz), "Project Work As An Antidote to Career Pateauing in A Declining Engineering Organizational", Human Resource Management, Vol.24, No.24., ss.273-275.
  • İshakoğlu, Gülem, (1993), Kariyerde Plato-İş Doyumu İlişkisi, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Istanbul: İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Ornstein, Suzzy ve Isabella, Lynn A., (1993), "Making Sence of Career, A Rewiew 1989-1992", Journal of Management, Vol. 15, No. 2., ss.253-255.
  • Stoner, James A., (1982), Management, Second Edt, Prince-Hall Inc, New Jersey.
  • Williams, Stephan L. ve C.J. Fox, (1995), "Organizational Approaches for Managing Mid-Career Personel", Public Personel Management, Vol.24, No.3., ss.355.
APA UZUNBACAK H (2006). Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. , 29 - 48.
Chicago UZUNBACAK H. Hüseyin Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. (2006): 29 - 48.
MLA UZUNBACAK H. Hüseyin Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. , 2006, ss.29 - 48.
AMA UZUNBACAK H Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. . 2006; 29 - 48.
Vancouver UZUNBACAK H Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. . 2006; 29 - 48.
IEEE UZUNBACAK H "Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma." , ss.29 - 48, 2006.
ISNAD UZUNBACAK, H. Hüseyin. "Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma". (2006), 29-48.
APA UZUNBACAK H (2006). Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. Polis Bilimleri Dergisi, 8(3-4), 29 - 48.
Chicago UZUNBACAK H. Hüseyin Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. Polis Bilimleri Dergisi 8, no.3-4 (2006): 29 - 48.
MLA UZUNBACAK H. Hüseyin Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. Polis Bilimleri Dergisi, vol.8, no.3-4, 2006, ss.29 - 48.
AMA UZUNBACAK H Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. Polis Bilimleri Dergisi. 2006; 8(3-4): 29 - 48.
Vancouver UZUNBACAK H Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma. Polis Bilimleri Dergisi. 2006; 8(3-4): 29 - 48.
IEEE UZUNBACAK H "Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma." Polis Bilimleri Dergisi, 8, ss.29 - 48, 2006.
ISNAD UZUNBACAK, H. Hüseyin. "Kariyer Platosu (Mesleki Durgunluk): Emniyet Teşkilatı'nda Çalışan Amir Sınıfı Personelin Mesleki Durgunluk Boyutu Üzerine Bir Araştırma". Polis Bilimleri Dergisi 8/3-4 (2006), 29-48.