Yıl: 2007 Cilt: 3 Sayı: 6 Sayfa Aralığı: 21 - 32 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma

Öz:
Eskiden perakendeciliğin işlevleri ile günümüzde perakendeciliğin işlevleri arasında farklar bulunmaktadır. Modern Perakendeciliğin gelişmesinde birçok önemli unsur yer almakta ve bunların başında tüketici zevk ve tercihlerindeki değişimler, günümüz koşullarında zamanın daha değerli hale gelmesi yer almaktadır. Bu çalışmada Muğla il merkezinde tüketiciler baz alınarak tüketicilerin perakendeci markalı ürünleri satın alma davranışlarını etkileyen faktörler araştırılmıştır.
Anahtar Kelime: marka pazarlama yönetimi anket aracı markalı ürünler tüketici davranışı marka tercihi Muğla perakendeci satın alma kararı perakendecilik sektörü

The Impact of Retailer Brand Goods on Decision of Buying: A Research in Muğla City of Center

Öz:
Eskiden perakendeciliğin işlevleri ile günümüzde perakendeciliğin işlevleri arasında farklar bulunmaktadır. Modern Perakendeciliğin gelişmesinde birçok önemli unsur yer almakta ve bunların başında tüketici zevk ve tercihlerindeki değişimler, günümüz koşullarında zamanın daha değerli hale gelmesi yer almaktadır. Bu çalışmada Muğla il merkezinde tüketiciler baz alınarak tüketicilerin perakendeci markalı ürünleri satın alma davranışlarını etkileyen faktörler araştırılmıştır.
Anahtar Kelime: marketing management consumer behavior brand name questionnaire Mugla brand preference retailer brand products retailer retailing sector purchase decision

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
  • Arpacı, Tamer, Doğan Yaşar Ayhan, Doğan Tuncer, M. Mithat Üner ve Erinç Böge (1992), Pazarlama, Gazi Yayınları, Ankara.
  • Blythe, Jim, (Çev. Yavuz Odabası.), (2001), Pazarlama İlkeleri, Bilim Teknik Yayınevi, İstanbul
  • İslamoglu, Hamdi.(2000), Pazarlama Yönetimi (Stratejik Ve Global Yaklasım), Beta Yayınları, İstanbul.
  • İslamoglu, Hamdi. (2002), Pazarlama İlkeleri, Beta Yayınları, İstanbul.
  • Kotler, Philip.(Çev.:Nejat Muallimoglu).(2000), Pazarlama Yönetimi, Beta Yayınları, İstanbul.
  • Mucuk, İsmet.(2000), Pazarlama İlkeleri, Türkmen Kitabevi, İstanbul.
  • Odabası, Yavuz Ve Oyman Mine. (2001), Pazarlama İletisim Yönetimi, Mediacat Yayınları, İstanbul.
  • Prıde, William M. Ve Ferrel O.C. (1987), Marketing, Basic Concepts And Decisions, Fifth Edition.
  • Stanton, William J.Vd. (1981), Fundementals Of Marketing, Tenth Edition, Mcgraw-Hill Inc.
  • Tek. Ömer Baybars (1990), Pazarlama İlkeleri Ve Uygulamalar, İzmir.
  • Tek, Ömer Baybars. (1999), Pazarlama İlkeleri, Beta Yayınları, İstanbul.
  • Tersptra, V. And R. Sarathy (2000), International Marketing, Dryden, A.B.D.
  • Yükselen, Cemal. (1998), Pazarlama İlkeler-Yönetim, Detay Yayınları, Ankara.
APA GAVCAR E, DİDİN S (2007). Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. , 21 - 32.
Chicago GAVCAR ERDOĞAN,DİDİN Saliha Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. (2007): 21 - 32.
MLA GAVCAR ERDOĞAN,DİDİN Saliha Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. , 2007, ss.21 - 32.
AMA GAVCAR E,DİDİN S Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. . 2007; 21 - 32.
Vancouver GAVCAR E,DİDİN S Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. . 2007; 21 - 32.
IEEE GAVCAR E,DİDİN S "Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma." , ss.21 - 32, 2007.
ISNAD GAVCAR, ERDOĞAN - DİDİN, Saliha. "Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma". (2007), 21-32.
APA GAVCAR E, DİDİN S (2007). Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 3(6), 21 - 32.
Chicago GAVCAR ERDOĞAN,DİDİN Saliha Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3, no.6 (2007): 21 - 32.
MLA GAVCAR ERDOĞAN,DİDİN Saliha Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, vol.3, no.6, 2007, ss.21 - 32.
AMA GAVCAR E,DİDİN S Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2007; 3(6): 21 - 32.
Vancouver GAVCAR E,DİDİN S Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2007; 3(6): 21 - 32.
IEEE GAVCAR E,DİDİN S "Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma." Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 3, ss.21 - 32, 2007.
ISNAD GAVCAR, ERDOĞAN - DİDİN, Saliha. "Tüketicilerin "Perakendeci Markalı" Ürünleri Satın Alma Kararlarını Etkileyen Faktörler: Muğla İl Merkezi'nde Bir Araştırma". Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 3/6 (2007), 21-32.