Yıl: 2008 Cilt: 3 Sayı: 35 Sayfa Aralığı: 1 - 9 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu

Öz:
Özet: Dünyadaki siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeler çok dilliliğin ve çok kültürlülüğün benimsenmesine neden olmuştur. Bu durum ise, erken yaşlarda birinci yabancı dil öğretimine başlanmasını gerekli kılmıştır. Ülkemizde de erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulaması ilköğretimin 3. ve 4. yılından itibaren başlamaktadır. Ancak erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulaması konusunda ders araç-gereçleri, gerekli bilgi ve deneyime sahip uzmanlaşmış öğretmen, v.b. konularda sorunlar mevcuttur. Bu çalışmada amaç; başka ülkelerdeki erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ile ülkemiz koşul ve uygulamalarını karşılaştırmak, bu konudaki öğret- ve yöntembilimsel kuramları betimlemek ve ülkemiz koşullarına uygun öğret- ve yöntembilimsel öneriler oluşturmaktır.
Anahtar Kelime: öğrenme yöntemleri çok dillilik yabancı dil öğretimi çok kültürcülük gençler

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları

-

Öz:
Le développement culturel, social, économique et politique mondial s’est accompagné de l’émergence du multilinguisme et du multiculturalisme. Dans ce contexte l’enseignement précoce d’une langue étrangère semble indispensable. En Turquie, l’enseignement d’une langue étrangère a été mis en place au niveau primaire à partir de la troisième ou quatrième année. Mais le problème le plus important est celui de la formation des enseignants et du choix du matériel pédagogique. Le but de ce travail est d’analyser la mise en place de l’enseignement précoce dans d’autres pays et de la comparer avec celle de notre pays, mais aussi de décrire les théories didactiques et méthodologiques et de faire des propositions au niveau didactique et méthodologique en tenant compte des conditions de notre pays.
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları
Belge Türü: Makale Makale Türü: Derleme Erişim Türü: Erişime Açık
  • ASLAN, O. (2008) Eğitim Fakülteleri Kapsamında İlköğretime Yönelik Farklı Yabancı Dil Öğretmeni Modelleri, Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi 35/2008 yayınlanacak makale.
  • DEMİREL, Ö. (1993) Yabancı Dil Öğretimi. İlkeler,Yöntemler, Teknikler.Usem Yayınları.
  • GARABEDİAN, M. (1991) Enseignement/Apprentissages Précoces des Langues. Hachette F.L.E.
  • GARAJOVA, K. (2001) Fremdsprachen im Primarschulbereich. Tectum Verlag.
  • GOETHE-INSTITUT, (1997) Recommandations de Nuremberg, Munich.
  • KİLİMCİ, A. (1998) Anadilinde Çocuk Olmak. Papirüs.
  • O’NEİL, C. (1993) Les Enfants et L’Enseignement des Langues Etrangères. Hatier/Didier.
APA ASLAN N (2008). Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. , 1 - 9.
Chicago ASLAN Nuran Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. (2008): 1 - 9.
MLA ASLAN Nuran Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. , 2008, ss.1 - 9.
AMA ASLAN N Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. . 2008; 1 - 9.
Vancouver ASLAN N Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. . 2008; 1 - 9.
IEEE ASLAN N "Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu." , ss.1 - 9, 2008.
ISNAD ASLAN, Nuran. "Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu". (2008), 1-9.
APA ASLAN N (2008). Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3(35), 1 - 9.
Chicago ASLAN Nuran Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 3, no.35 (2008): 1 - 9.
MLA ASLAN Nuran Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol.3, no.35, 2008, ss.1 - 9.
AMA ASLAN N Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2008; 3(35): 1 - 9.
Vancouver ASLAN N Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2008; 3(35): 1 - 9.
IEEE ASLAN N "Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu." Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3, ss.1 - 9, 2008.
ISNAD ASLAN, Nuran. "Dünyada erken yaşta yabancı dil öğretimi uygulamaları ve Türkiye'deki durumu". Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 3/35 (2008), 1-9.