Yıl: 2010 Cilt: 0 Sayı: 31 Sayfa Aralığı: 41 - 64 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma

Öz:
3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik ve Yeminli Mali Müsavirlik Kanunu’nun yürürlüge girmesi, muhasebecilik mesleginin yasal alt yapısını olgunlastırırken; meslek mensuplarına kazandırdıgı kamusal yetkiler nedeniyle de muhasebecilik meslegini kamusal bir zemine oturtmustur. Meslek odaları ve odaların birligi konumundaki TÜRMOB, bugüne kadar meslek mensuplarının birikmis sorunlarına ve meslek odalarından beklentilerine çözüm üretme çabası içinde olmasına karsın; halen çözüm bekleyen sorunlar ve beklentiler de bulunmaktadır. Bu arastırmanın amacı, özellikle 3568 sayılı Kanunda yapılan degisikliklerden sonra, yalnızca belirli bir bölgede ya da ildeki degil; tüm Türkiye genelindeki muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunlarının belirlenmesi, uygulamada gördükleri yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerini ortaya koymaktır.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat

-

Öz:
Since the code of 3568 was effective, the legal infrastructure of accountancy has been stronger (mature) than before. Especially having public authorization made the accountancy more official. TURMOB, the union of the chambers of the accountants, has been trying to solve the problems between accountants and the firms and the expectations from the chambers so far. Nevertheless there are still some problems to solve. The aim in this paper, after the code of 3568 estimating of the accountants’ problems, inefficiencies and expectations who are working in Turkey.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA ÖZULUCAN A, BENGÜ H, ÖZDEMİR F (2010). Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. , 41 - 64.
Chicago ÖZULUCAN Abitter,BENGÜ Haluk,ÖZDEMİR Fevzi Serkan Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. (2010): 41 - 64.
MLA ÖZULUCAN Abitter,BENGÜ Haluk,ÖZDEMİR Fevzi Serkan Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. , 2010, ss.41 - 64.
AMA ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. . 2010; 41 - 64.
Vancouver ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. . 2010; 41 - 64.
IEEE ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F "Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma." , ss.41 - 64, 2010.
ISNAD ÖZULUCAN, Abitter vd. "Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma". (2010), 41-64.
APA ÖZULUCAN A, BENGÜ H, ÖZDEMİR F (2010). Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış, 0(31), 41 - 64.
Chicago ÖZULUCAN Abitter,BENGÜ Haluk,ÖZDEMİR Fevzi Serkan Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış 0, no.31 (2010): 41 - 64.
MLA ÖZULUCAN Abitter,BENGÜ Haluk,ÖZDEMİR Fevzi Serkan Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış, vol.0, no.31, 2010, ss.41 - 64.
AMA ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2010; 0(31): 41 - 64.
Vancouver ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2010; 0(31): 41 - 64.
IEEE ÖZULUCAN A,BENGÜ H,ÖZDEMİR F "Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma." Muhasebe ve Denetime Bakış, 0, ss.41 - 64, 2010.
ISNAD ÖZULUCAN, Abitter vd. "Muhasebe meslek mensuplarının güncel sorunları, uygulamada karşılaştıkları yetersizlikler ve meslek odalarından beklentilerinin unvanları ve mesleki deneyim süreleri yönüyle incelenmesi: Türkiye genelinde bir araştırma". Muhasebe ve Denetime Bakış 31 (2010), 41-64.