Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)

Yıl: 2023 Cilt: Sayı: 199 Sayfa Aralığı: 10 - 16 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 05-05-2023

Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)

Öz:
Paylı mülkiyette paydaşlar, taşınmazın kullanılmasına ve ondan yararlanılmasına dair belirlemeler yapabilir. Pay- daşların bu faaliyetleri, yönetim hak ve yükümlülüklerinin bir görünümüdür. Paydaşların anlaşarak taşınmazı fiilen taksim etmeleri de mümkündür. Bu taksim neticesinde her paydaş taşınmazın kendisine tahsis edilen kısmını kullanır ve ondan yararlanabilir. Fiilî taksim olarak adlandırılan bu durumla uygulamada çok sık karşılaşılmaktadır. Paydaşların fiilî taksime dair anlaşmalarının tapu kütüğüne kaydedilmesi mümkündür. Üçüncü kişiler bu kayıt sayesinde taşınmaz üzerindeki hukukî ve fiilî durumdan haberdar olur.
Anahtar Kelime:

De Facto Split of the Property as a Result of the Agreement on Use and Enjoyment in Joint Ownership

Öz:
In a joint ownership, the shareholders may make determinations regarding the use and enjoyment of the immovable property. These activities of shareholders are a manifestation of management rights and obligations. As a result of this split, each shareholder uses the portion of the property allocated to him and may benefit from it. This situation, which is called de facto split, is frequently encountered in practice. It is possible to record the agreements of the shareholders regarding the de facto split in the land registry. The third parties are informed on the legal and de facto status of the immovable property thanks to this registration.
Anahtar Kelime:

Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Bibliyografik
APA ATAMULU I (2023). Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). , 10 - 16.
Chicago ATAMULU ISMAIL Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). (2023): 10 - 16.
MLA ATAMULU ISMAIL Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). , 2023, ss.10 - 16.
AMA ATAMULU I Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). . 2023; 10 - 16.
Vancouver ATAMULU I Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). . 2023; 10 - 16.
IEEE ATAMULU I "Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)." , ss.10 - 16, 2023.
ISNAD ATAMULU, ISMAIL. "Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)". (2023), 10-16.
APA ATAMULU I (2023). Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). Terazi Hukuk Dergisi, (199), 10 - 16.
Chicago ATAMULU ISMAIL Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). Terazi Hukuk Dergisi , no.199 (2023): 10 - 16.
MLA ATAMULU ISMAIL Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). Terazi Hukuk Dergisi, vol., no.199, 2023, ss.10 - 16.
AMA ATAMULU I Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). Terazi Hukuk Dergisi. 2023; (199): 10 - 16.
Vancouver ATAMULU I Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*). Terazi Hukuk Dergisi. 2023; (199): 10 - 16.
IEEE ATAMULU I "Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)." Terazi Hukuk Dergisi, , ss.10 - 16, 2023.
ISNAD ATAMULU, ISMAIL. "Paylı Mülkiyette Kullanma ve Yararlanmaya Dair Anlaşmanın Bir Neticesi Olarak Taşınmazın Fiilî Taksimi(*)". Terazi Hukuk Dergisi 199 (2023), 10-16.