Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi

Yıl: 2015 Cilt: 0 Sayı: 44 Sayfa Aralığı: 1 - 14 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi

Öz:
Araştırmanın amacı, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2013-2014 öğretim yılında öğrenim görmekte olan öğrencilerin genel muhasebe dersine ilişkin görüşlerini incelemektir.Araştırmada anket çalışması yapılarak 62 öğrencinin görüşleri alınmıştır. Araştırma sonunda elde edilen bulgular frekans dağılımı ve cinsiyete göre öğrencilerin beklentileri ve başarı durumları t testi ile analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin cinsiyete göre başarı, kariyer, ödül, zaman, merak veya zevkli, zor, sıkıcı, motivasyon, bilgi, eğitici puan ortalamaları arasında bir farklılık bulunmamıştır. Ancak, öğrencilerin bekledikleri ve aldıkları ders notları bakımından kadın öğrenciler lehine anlamlı bir fark bulunmuştur.
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel

The evaluation on the expectations and the success situation of the students taking general accounting course

Öz:
ABSTRACT Theaim of the study is toevaluatetheideas of 2013-2014 school term Erzincan University law faculty students about the general accounting course. Inthis study questian eriesareapplied to 62 university students. According to the datumgot from the studya chartis made showing the frequincy scales,the expectaion sandsuccess of dif- ferent sexesare analized with the t-test. According to the resuts of the study there isn t any differences between maleandfemale students about the itemssuch as success, carier, reward, time, curiosity/joy, difficulty, boredom, motivation, the evarageassesmentpointsforlecturers. But a significantresult is held in favour of the female about the irexpecte dandrealexamgrades.
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Eğitim, Özel
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA YILDIRIM S (2015). Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. , 1 - 14.
Chicago YILDIRIM Suat Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. (2015): 1 - 14.
MLA YILDIRIM Suat Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. , 2015, ss.1 - 14.
AMA YILDIRIM S Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. . 2015; 1 - 14.
Vancouver YILDIRIM S Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. . 2015; 1 - 14.
IEEE YILDIRIM S "Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi." , ss.1 - 14, 2015.
ISNAD YILDIRIM, Suat. "Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi". (2015), 1-14.
APA YILDIRIM S (2015). Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış, 0(44), 1 - 14.
Chicago YILDIRIM Suat Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış 0, no.44 (2015): 1 - 14.
MLA YILDIRIM Suat Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış, vol.0, no.44, 2015, ss.1 - 14.
AMA YILDIRIM S Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2015; 0(44): 1 - 14.
Vancouver YILDIRIM S Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış. 2015; 0(44): 1 - 14.
IEEE YILDIRIM S "Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi." Muhasebe ve Denetime Bakış, 0, ss.1 - 14, 2015.
ISNAD YILDIRIM, Suat. "Genel muhasebe dersi alan öğrencilerin derse ilişkin beklentileri ve başarı durumlarının değerlendirilmesi". Muhasebe ve Denetime Bakış 44 (2015), 1-14.