5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*

Yıl: 2015 Cilt: 5 Sayı: 2 Sayfa Aralığı: 55 - 80 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*

Öz:
Araştırmanın amacı, 2013-2014 öğretim yılında uygulanmaya başlayan yeni 5. sınıf İngilizce dersi öğretim programı ile 2008-2009 öğretim yılında başlayarak uygulanmış olan 5. sınıf İngilizce dersi öğretim programının karşılaştırılmalı olarak incelenmesi ve yeni programa ilişkin öğretmenlerin görüşlerinin belirlenmesidir. Araştırma iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada 2013de yü- rürlüğe giren 5. sınıf İngilizce dersi öğretim programı ile 2006da geliştirilen ve 2008den itibaren okutulmakta olan 5. sınıf İngilizce dersi öğretim programı karşılaştırılmıştır. Bu aşamada nitel araş- tırma yöntemlerinden doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın İkinci aşamasında 2013 programına ilişkin İngilizce öğretmenlerinin görüşleri belirlenmiştir. Bu aşamada nitel araş- tırma yöntemlerinden görüşme yöntemi kullanılmış ve yarı yapılandırılmış görüşme sorularıyla öğretmenlerin görüşleri belirlenmiştir. Amaçlı örnekleme yöntemi kullanılan araştırmada, İstanbul ili Sultanbeyli ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapmakta olan 19 İngilizce öğretmeni ile 2013-2014 öğretim yılı ikinci dönemde görüşmeler yapılmıştır. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle çözümlenmiştir. Araştırmanın sonucunda bir önceki programdan farklı olarak yeni programda yapılan yenilikler ortaya konulmuş ve öğretmenlerin yeni programa ilişkin genellikle olumsuz görüşlere sahip olduğu belirlenmiştir.
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Matematik Eğitim, Özel

Fifth Grade English Course Curriculum: Comparison of The Revised Curriculum With The Previous Curriculum and Teachers Views Related to The New Curriculum

Öz:
The aim of this research is to investigate comparatively English language curriculum of the fifth grade which started to be applied in 2013-2014 academic year and the English language curriculum of the fifth grade applied since 2008-2009 academic year and to determine teachers views about new curriculum. The research consists of two stages. At the first stage, the English language curriculum of the fifth grade, effectuated in 2013, was compared with the English language curriculum of the fifth grade, developed in 2006 and valid starting from 2008. At this stage, document analysis method of the qualitative research methods was used. At the second stage of the research, teachersviews about 2013 curriculum were determined. At this stage, the interview method of the qualitative research methods was used and teachers views were determined with semi-structured interview questions. In this research, in which purposeful sampling was used, interviews were made with 19 English teachers working at the state schools in Sultanbeyli/İstanbul at the second term of 2013-2014 academic year. The data obtained from these interviews were analysed using descriptive analysis method. At the end of the research, the innovations made in the new curriculum, unlike the previous curriculum, were revealed and it was determined that teachers had generally negative opinions about new curriculum.
Anahtar Kelime:

Konular: Eğitim, Eğitim Araştırmaları Matematik Eğitim, Özel
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA DEMİRTAŞ Z, ERDEM S (2015). 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. , 55 - 80.
Chicago DEMİRTAŞ ZEYNEP,ERDEM Serdar 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. (2015): 55 - 80.
MLA DEMİRTAŞ ZEYNEP,ERDEM Serdar 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. , 2015, ss.55 - 80.
AMA DEMİRTAŞ Z,ERDEM S 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. . 2015; 55 - 80.
Vancouver DEMİRTAŞ Z,ERDEM S 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. . 2015; 55 - 80.
IEEE DEMİRTAŞ Z,ERDEM S "5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*." , ss.55 - 80, 2015.
ISNAD DEMİRTAŞ, ZEYNEP - ERDEM, Serdar. "5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*". (2015), 55-80.
APA DEMİRTAŞ Z, ERDEM S (2015). 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. Sakarya University Journal of Education, 5(2), 55 - 80.
Chicago DEMİRTAŞ ZEYNEP,ERDEM Serdar 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. Sakarya University Journal of Education 5, no.2 (2015): 55 - 80.
MLA DEMİRTAŞ ZEYNEP,ERDEM Serdar 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. Sakarya University Journal of Education, vol.5, no.2, 2015, ss.55 - 80.
AMA DEMİRTAŞ Z,ERDEM S 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. Sakarya University Journal of Education. 2015; 5(2): 55 - 80.
Vancouver DEMİRTAŞ Z,ERDEM S 5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*. Sakarya University Journal of Education. 2015; 5(2): 55 - 80.
IEEE DEMİRTAŞ Z,ERDEM S "5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*." Sakarya University Journal of Education, 5, ss.55 - 80, 2015.
ISNAD DEMİRTAŞ, ZEYNEP - ERDEM, Serdar. "5. Sınıf İngilizce Dersi Öğretim Programı: Güncellenen Programın Bir Önceki Programla Karşılaştırılması ve Programa İlişkin Öğretmen Görüşleri*". Sakarya University Journal of Education 5/2 (2015), 55-80.