Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi

Yıl: 2017 Cilt: 20 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 247 - 257 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi

Öz:
Bu çalışma Artvin İli sınırları içinde yer alan Deriner Barajı Gölü ve çevresinin rekreasyonel potansiyelinin araştırılmasını kapsamaktadır. Çalışma, literatür ve gerekli dökümanların toplanması, arazi çalışmaları alanın rekreasyonel potansiyelinin belirlenmesi aşamalarından oluşmaktadır. Çalışma sonucunda, alanın %63 ile yüksek rekreasyonel potansiyele sahip olduğu, bu potansiyeli etkileyen en önemli etmenlerin alanın peyzaj özellikleri ve iklim değeri olduğu tespit edilmiştir
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Su Kaynakları Çevre Çalışmaları Coğrafya Çevre Bilimleri Ekoloji Çevre Mühendisliği

Evaluation of the Recreational Potential of Deriner Dam Reservoir and According to Gulez Method and Development of Land Use Proposals

Öz:
Objective of this study was to investigate recreational use potential of Deriner Dam Reservoir and surroundings located in Artvin province. Study consisted of literature work, collecting required documents and collecting field data of the study to evaluate the potential recreational use of the area. As the result of the study, recreational potential rate of the area was found % 63, indicating that the area sustains fairly a high recreational potential. The most important factor affecting this high potential was the landscape and climate characteristics that the area provides
Anahtar Kelime:

Konular: Biyoloji Su Kaynakları Çevre Çalışmaları Coğrafya Çevre Bilimleri Ekoloji Çevre Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA SURAT H (2017). Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. , 247 - 257.
Chicago SURAT Hilal Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. (2017): 247 - 257.
MLA SURAT Hilal Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. , 2017, ss.247 - 257.
AMA SURAT H Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. . 2017; 247 - 257.
Vancouver SURAT H Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. . 2017; 247 - 257.
IEEE SURAT H "Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi." , ss.247 - 257, 2017.
ISNAD SURAT, Hilal. "Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi". (2017), 247-257.
APA SURAT H (2017). Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi, 20(3), 247 - 257.
Chicago SURAT Hilal Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi 20, no.3 (2017): 247 - 257.
MLA SURAT Hilal Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi, vol.20, no.3, 2017, ss.247 - 257.
AMA SURAT H Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi. 2017; 20(3): 247 - 257.
Vancouver SURAT H Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi. 2017; 20(3): 247 - 257.
IEEE SURAT H "Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi." Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi, 20, ss.247 - 257, 2017.
ISNAD SURAT, Hilal. "Gülez Yöntemine Göre Deriner Baraj Gölü ve Yakın Çevresi Rekreasyonel Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Alan Kullanım Önerilerinin Geliştirilmesi". Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi 20/3 (2017), 247-257.