YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI

Yıl: 2017 Cilt: 22 Sayı: 37 Sayfa Aralığı: 241 - 284 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI

Öz:
Sınır dışı edilen yabancıların idari gözetim altına alınması uluslararası hukukta kabul edilmiş bir uygulamadır. Belli sebepler ile sınır dışı edilmelerine karar verilen yabancıların, sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar önceden belirlenmiş tanımlanabilmektedir. Nitekim Türk hukukunda da Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu (YUKK) öncesi dönemde de yasal dayanağı olmamakla birlikte uygulanan idari gözetim altına alma işlemi YUKK yürürlüğe girdikten sonra yasal dayanağa kavuşturulmuş ve idari gözetimin nedenleri, gözetim işleminin denetlenmesi ve taraflara tebliğ, gözetime karşı gidilebilecek kanun yolu gibi hususlar detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. Sınır dışı edilen yabancıların idari gözetim altına alınması uygulaması yeni olmamakla birlikte, YUKK ile birlikte getirilen yeni düzenleme ve Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra bu düzenlemenin uygulamaya nasıl yansıdığı konu ile ilgili bir çalışma yapmayı ve yeni Kanunun işlevselliğini ortaya koymayı gerekli kılmaktadır.
Anahtar Kelime:

Konular: Hukuk

THE ADMINISTRATIVE DETENTION OF ALIENS WHO ARE DECIDED TO BE DEPORTED UNDER LAW ON ALIENS AND INTERNATIONAL PROTECTION

Öz:
Administrative detention of aliens who have deported is a commonlyaccepted procedure around the world. Administrative detention could be definedas detention of the aliens who have been decided to be deported owing to certainreasons in predetermined repatriation centers till the deportation procedure iscompleted. Although there was no legal basis, in the period of the older lawbefore the Law on Aliens and International Protection, aliens who have deportedhad been taken under administrative detention. By the current Law on Aliens andInternational Protection, the practice of administrative detention of aliens whoare deported had a legal basis and the reasons and supervision of administrativedetention, notifications to parties, the right to appeal against the administrativeactions are regulated in a detailed manner. Though the practice of administrativedetention of aliens who are deported is not new, current regulation by the Lawwhich is recent and how it influences the practice necessitate making this studyand presenting its functionality.
Anahtar Kelime:

Konular: Hukuk
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA KUŞCU D (2017). YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. , 241 - 284.
Chicago KUŞCU Döndü YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. (2017): 241 - 284.
MLA KUŞCU Döndü YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. , 2017, ss.241 - 284.
AMA KUŞCU D YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. . 2017; 241 - 284.
Vancouver KUŞCU D YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. . 2017; 241 - 284.
IEEE KUŞCU D "YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI." , ss.241 - 284, 2017.
ISNAD KUŞCU, Döndü. "YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI". (2017), 241-284.
APA KUŞCU D (2017). YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 22(37), 241 - 284.
Chicago KUŞCU Döndü YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 22, no.37 (2017): 241 - 284.
MLA KUŞCU Döndü YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, vol.22, no.37, 2017, ss.241 - 284.
AMA KUŞCU D YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi. 2017; 22(37): 241 - 284.
Vancouver KUŞCU D YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi. 2017; 22(37): 241 - 284.
IEEE KUŞCU D "YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI." Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 22, ss.241 - 284, 2017.
ISNAD KUŞCU, Döndü. "YABANCILAR VE ULUSLARARASI KORUMA KANUNU HÜKÜMLERİ UYARINCA SINIR DIŞI EDİLMELERİNE KARAR VERİLEN YABANCILARIN İDARİ GÖZETİM ALTINA ALINMALARI". Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 22/37 (2017), 241-284.