Yıl: 2001 Cilt: 51 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 71 - 88 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri

Öz:
Bu çalışmada, orman ürünleri endüstrisine yönelik bir bilgi sistemi modeli tasarımı kapsamında, veri tabanına aktarılan ağaç türlerine ait anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal bilgiler, modelde kullanıldığı biçimi ile sunulmuştur. Böylece birarada sunulan verilerden yararlanılarak ağaç türlerine ait bilgilere gereksinimler doğrultusunda daha kolay ulaşılabileceği düşünülmektedir. Çalışma ilk aşamada, Türkiye'de yetişen ve endüstriyel öneme sahip 68 ağaç türüne ait bilgileri kapsamaktadır. Çalışma kapsamında yeni veri üretilmemiş olup, değerlendirme tamamen literatür bilgilerine dayalı olarak yapılmıştır.
Anahtar Kelime: kimyasal özellikler sanayi bitkileri mekanik özellikler fiziksel özellikler Türkiye orman ağaçları bitki anotomisi

Konular: Malzeme Bilimleri, Kâğıt ve Ahşap Bitki Bilimleri Orman Mühendisliği
Belge Türü: Makale Makale Türü: Diğer Erişim Türü: Erişime Açık
APA AS N, Koç K, DOĞU A, ATİK C, AKSU B, ERDİNLER S (2001). Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. , 71 - 88.
Chicago AS Nusret,Koç Küçük Hüseyin,DOĞU AYŞE DİLEK,ATİK Celil,AKSU Baki,ERDİNLER Seda Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. (2001): 71 - 88.
MLA AS Nusret,Koç Küçük Hüseyin,DOĞU AYŞE DİLEK,ATİK Celil,AKSU Baki,ERDİNLER Seda Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. , 2001, ss.71 - 88.
AMA AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. . 2001; 71 - 88.
Vancouver AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. . 2001; 71 - 88.
IEEE AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S "Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri." , ss.71 - 88, 2001.
ISNAD AS, Nusret vd. "Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri". (2001), 71-88.
APA AS N, Koç K, DOĞU A, ATİK C, AKSU B, ERDİNLER S (2001). Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B, 51(1), 71 - 88.
Chicago AS Nusret,Koç Küçük Hüseyin,DOĞU AYŞE DİLEK,ATİK Celil,AKSU Baki,ERDİNLER Seda Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B 51, no.1 (2001): 71 - 88.
MLA AS Nusret,Koç Küçük Hüseyin,DOĞU AYŞE DİLEK,ATİK Celil,AKSU Baki,ERDİNLER Seda Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B, vol.51, no.1, 2001, ss.71 - 88.
AMA AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B. 2001; 51(1): 71 - 88.
Vancouver AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B. 2001; 51(1): 71 - 88.
IEEE AS N,Koç K,DOĞU A,ATİK C,AKSU B,ERDİNLER S "Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri." İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B, 51, ss.71 - 88, 2001.
ISNAD AS, Nusret vd. "Türkiye' de yetişen endüstriyel öneme sahip ağaçların anatomik, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri". İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi Seri B 51/1 (2001), 71-88.