Yıl: 2017 Cilt: 4 Sayı: 1 Sayfa Aralığı: 77 - 95 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 03-04-2019

TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi

Öz:
Çalışma kapsamında muhasebe meslek mensuplarının Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler İçin Türkiye Finansal Raporlama Standartları (KOBİ TFRS) ile ilgili bilgi düzeylerinin ölçüldüğü makaleler ve konu ile ilgili olarak hazırlanmış lisansüstü tezler incelenmiş olup muhasebe meslek mensuplarının muhasebe standartlarıyla ilgili beklentileri ve bilgi düzeylerin ölçülmesi ile ilgili olarak farklı illerde yapılmış çalışmaların tümünde en önemli ortak sorunun muhasebe meslek mensuplarının standartlarla ilgili bilgi ve sistematik eğitim eksikliği olduğu sonucuna varıldığı görülmüştür. Çalışmada yasal düzenlemeler ile zorunlu hale getirilen muhasebe standartlarının uygulamada fazla karşılık bulamadığı muhasebe meslek mensupları açısından fazladan iş yükü olarak algılandığı ve mesleği bırakma eğilimi gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği sonucuna varılmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat İşletme Finans

IFRS of the Accounting Profession in Terms of Evaluation of the Academic Studies that Have Been Made against Members

Öz:
Within the scope of the study, the Turkish Financial Reporting Standards (TFRS) and the Turkish Financial Reporting Standards for Small and Medium Enterprises (SME TFRS) and the postgraduate theses prepared in relation to the subject were examined for the accounting profession members and the expectations about the accounting standards of the accounting profession And the level of knowledge, the most important common problem in all of the studies in different illusions was the lack of information and systematic training of the professional accountants about the standards. In the study, it has been concluded that legal standards and accounting standards, which are made compulsory, have negative consequences such as extra work load and tendency to leave the profession in terms of professional members who can not find much in practice.
Anahtar Kelime:

Konular: İşletme İktisat İşletme Finans
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA AKYÜZ F, YEŞİL T (2017). TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. , 77 - 95.
Chicago AKYÜZ Fatma,YEŞİL Tolga TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. (2017): 77 - 95.
MLA AKYÜZ Fatma,YEŞİL Tolga TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. , 2017, ss.77 - 95.
AMA AKYÜZ F,YEŞİL T TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. . 2017; 77 - 95.
Vancouver AKYÜZ F,YEŞİL T TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. . 2017; 77 - 95.
IEEE AKYÜZ F,YEŞİL T "TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi." , ss.77 - 95, 2017.
ISNAD AKYÜZ, Fatma - YEŞİL, Tolga. "TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi". (2017), 77-95.
APA AKYÜZ F, YEŞİL T (2017). TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 4(1), 77 - 95.
Chicago AKYÜZ Fatma,YEŞİL Tolga TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi 4, no.1 (2017): 77 - 95.
MLA AKYÜZ Fatma,YEŞİL Tolga TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi, vol.4, no.1, 2017, ss.77 - 95.
AMA AKYÜZ F,YEŞİL T TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2017; 4(1): 77 - 95.
Vancouver AKYÜZ F,YEŞİL T TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi. Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2017; 4(1): 77 - 95.
IEEE AKYÜZ F,YEŞİL T "TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi." Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 4, ss.77 - 95, 2017.
ISNAD AKYÜZ, Fatma - YEŞİL, Tolga. "TFRS Açısından Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Yapılmış Olan Akademik Çalışmaların Değerlendirilmesi". Optimum Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Dergisi 4/1 (2017), 77-95.