Yıl: 2018 Cilt: 0 Sayı: 109 Sayfa Aralığı: 31 - 50 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 14-11-2019

Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama

Öz:
Turizm sektörü hızlı büyüyen ve önemi artan sektörlerden bi-ridir. Turizm sektörü çok sayıda alt sektörden oluşmuştur. Turizm sektörünün ekonomik kalkınmaya, gelir adaletsizliğinin giderilme-sinde ve istihdam üzerinde katkıları bulunmaktadır. Bu çerçevede Borsa İstanbul'da işlem gören turizm şirketlerinin finansal perfor-manslarının araştırılması hem yatırımcılar hem de yöneticiler için önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, Borsa İstanbul'da iş-lem gören halka açık turizm şirketlerinin performanslarının değer-lendirilmesidir. Çalışmada yapılmış olan analizlerden elde edilen bulgulara modelin çözümü bölümünde yer verilmiştir. Sonuç bö-lümünde, elde edilen bulgular Finans teorisi ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca, bu bölümde turizm sektörüne ilişkin genel değerlendirilme-lerde bulunularak sektörde faaliyet gösteren işletmeler için çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Evaluatıon Of The Performance Of The Tourısm Companıes Trade On Borsa Istanbul: An Applıcatıon On Restaurants And Hotels

Öz:
The tourism sector is one of the fastest growing sectors. The tourism sector is composed of many sub-sectors. The tourism sector has positive contributions to economic development, elimination of income injustice and employment. In this frame, investigating the financial performance of tourism companies traded on the Borsa Istanbul is important for both investors and managers. The purpose of this study is to evaluate the performances of publicly traded tourism companies traded in Istanbul Stock Exchange. The findings obtained from the analyzes were included in the analysis of the model section. Findings obtained in the conclusion section are related to finance theory. In addition, in this section general evaluations were made about tourism sector and some solutions were proposed for businesses operating in the sector.
Anahtar Kelime:

Konular: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
0
0
0
APA Altın H, Süslü C (2018). Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. , 31 - 50.
Chicago Altın Hakan,Süslü Cemil Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. (2018): 31 - 50.
MLA Altın Hakan,Süslü Cemil Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. , 2018, ss.31 - 50.
AMA Altın H,Süslü C Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. . 2018; 31 - 50.
Vancouver Altın H,Süslü C Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. . 2018; 31 - 50.
IEEE Altın H,Süslü C "Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama." , ss.31 - 50, 2018.
ISNAD Altın, Hakan - Süslü, Cemil. "Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama". (2018), 31-50.
APA Altın H, Süslü C (2018). Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. MALİYE FİNANS YAZILARI, 0(109), 31 - 50.
Chicago Altın Hakan,Süslü Cemil Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. MALİYE FİNANS YAZILARI 0, no.109 (2018): 31 - 50.
MLA Altın Hakan,Süslü Cemil Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. MALİYE FİNANS YAZILARI, vol.0, no.109, 2018, ss.31 - 50.
AMA Altın H,Süslü C Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. MALİYE FİNANS YAZILARI. 2018; 0(109): 31 - 50.
Vancouver Altın H,Süslü C Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama. MALİYE FİNANS YAZILARI. 2018; 0(109): 31 - 50.
IEEE Altın H,Süslü C "Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama." MALİYE FİNANS YAZILARI, 0, ss.31 - 50, 2018.
ISNAD Altın, Hakan - Süslü, Cemil. "Borsa İstanbul’da İşlem Gören Turizm Şirketlerinin Performanslarının Değerlendirilmesi: Lokanta ve Oteller Üzerine Bir Uygulama". MALİYE FİNANS YAZILARI 109 (2018), 31-50.