Yıl: 2007 Cilt: 16 Sayı: 3 Sayfa Aralığı: 171 - 179 Metin Dili: Türkçe İndeks Tarihi: 29-07-2022

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları

Öz:
Bu çalışma, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin gelir düzeyi ve cinsiyete göre et, süt, yumurta gibi başlıca hayvansal ürünlerin yanı sıra, et ve süt mamullerine ait tüketim yapısını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, 2006- 2007 eğitim-öğretim yılında 102 gönüllü öğrenci ile yüz yüze görüşülerek uygulanan anket çalışması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin kırmızı et olarak sığır-dana etini, et mamullerinden ise sucuğu daha fazla tükettikleri belirlenmiştir. Öğrencilerin yaklaşık %20’sinin süt tüketim alışkanlığına sahip olmadığı ancak, peynir ve yoğurt tüketimi konusunda belirli bir alışkanlığın olduğu anlaşılmıştır. Sonuç olarak; öğrencilerde hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimi yönünden gelir ve/veya tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak yetersizlikler olduğu kanısına varılmıştır. Bu yetersizliğin giderilebilmesi için öncelikle ülkemizde hayvansal ürün üretim maliyetlerinin düşürülmesine ve tüketicilerin gelir düzeyinin artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması önerilmiştir
Anahtar Kelime: Çiftlik hayvanları Beslenme alışkanlığı Konu ile ilgili görüşmeler Besin tercihleri Anketler Öğrenciler Et ürünleri Gelir

Konular: Biyoloji Eğitim, Eğitim Araştırmaları

The consumption situation and habits of livestock products among the students of Erciyes University Veterinary Faculty

Öz:
This study aims to determine consumption status of meat and milk products beside meat, milk and egg of Erciyes University Veterinary Faculty students according to their income level and sex. The study was performed in the academic year of 2006-2007, based on surveys applied to 102 students. The results showed that, students consumed more beef-veal than other red meats and sausage than other meat products. Twenty percent of the students stated that, they were not on the habit of consuming milk. However it was understood they consumed a certain amount of cheese and yoghurt. As a result, it was understood that, students consumed animal products inadequately for financial and habitrelated reasons. For this inadequacy to be put right the production costs of livestock products have to decrease and the income level of consumers need to increased.
Anahtar Kelime: Questionnaires Students Meat Products Income Livestock Feeding Behavior Interviews as Topic Food Preferences

Konular: Biyoloji Eğitim, Eğitim Araştırmaları
Belge Türü: Makale Makale Türü: Araştırma Makalesi Erişim Türü: Erişime Açık
APA SARIÖZKAN S, Cevger Y, DEMİR P, ARAL Y (2007). Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. , 171 - 179.
Chicago SARIÖZKAN Savaş,Cevger Yavuz,DEMİR PINAR,ARAL Yılmaz Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. (2007): 171 - 179.
MLA SARIÖZKAN Savaş,Cevger Yavuz,DEMİR PINAR,ARAL Yılmaz Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. , 2007, ss.171 - 179.
AMA SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. . 2007; 171 - 179.
Vancouver SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. . 2007; 171 - 179.
IEEE SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y "Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları." , ss.171 - 179, 2007.
ISNAD SARIÖZKAN, Savaş vd. "Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları". (2007), 171-179.
APA SARIÖZKAN S, Cevger Y, DEMİR P, ARAL Y (2007). Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. Sağlık Bilimleri Dergisi, 16(3), 171 - 179.
Chicago SARIÖZKAN Savaş,Cevger Yavuz,DEMİR PINAR,ARAL Yılmaz Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. Sağlık Bilimleri Dergisi 16, no.3 (2007): 171 - 179.
MLA SARIÖZKAN Savaş,Cevger Yavuz,DEMİR PINAR,ARAL Yılmaz Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. Sağlık Bilimleri Dergisi, vol.16, no.3, 2007, ss.171 - 179.
AMA SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. Sağlık Bilimleri Dergisi. 2007; 16(3): 171 - 179.
Vancouver SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları. Sağlık Bilimleri Dergisi. 2007; 16(3): 171 - 179.
IEEE SARIÖZKAN S,Cevger Y,DEMİR P,ARAL Y "Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları." Sağlık Bilimleri Dergisi, 16, ss.171 - 179, 2007.
ISNAD SARIÖZKAN, Savaş vd. "Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin hayvansal ürün tüketim yapısı ve alışkanlıkları". Sağlık Bilimleri Dergisi 16/3 (2007), 171-179.